Groenhovenbad

Tropisch weer, maar Groenhovenbad is dicht

Het is deze week tropisch weer. Lekker, verademend en verkoelend dus om een verfrissend duikje te nemen en heerlijk te zwemmen en te waterspelen in het Goudse Groenhovenbad. Maar helaas, het Groenhovenbad is sinds maandag dicht. Dit door personeelstekort en omdat de reguliere activiteiten in het binnenzwembad weer zijn begonnen. 

"Het klopt inderdaad dat er deze week geen recreatief zwemmen mogelijk is in het Groenhovenbad", zo reageert Rosaline Verhofstadt van Sport.Gouda. "Zoals vele bedrijven kampen wij helaas ook met problemen in de personele bezetting. Doordat vanaf maandag 22 augustus onze reguliere activiteiten weer zijn gestart, wordt het personeel hierop ingezet..."

De openstelling van het buitenbad was tot en met zondag 21 augustus. "Per maandag 22 augustus is onze gewone programmering weer begonnen waarin helaas vele uitdagingen op het personele vlak. Hierdoor is het helaas, ook bij mooi weer, niet meer mogelijk het buitenbad extra open te stellen. En dat is heel vervelend voor mensen die van het buitenbad gebruik willen maken...", zo vult Verhofstadt aan.

Het Groenhovenbad is derhalve naarstig op zoek naar nieuw personeel voor onder meer het zwembad! De vacatures staan op: https://www.sportpuntgouda.nl/over-ons/vacatures

De Fuut loopt over

Om dezelfde personele redenen was het buitenbad van zwembad De Kuil in Bodegraven de afgelopen dagen ook gesloten. Daarbij werden recreanten bij de Surfplas in Reeuwijk weggestuurd vanwege blauwalg. Een zwembad als De Fuut in Reeuwijk, dat volledig draait op vrijwilligers, profiteerde daar volop van. De afgelopen dagen liep het zwembad over. Het was knetterdruk. De teller benaderde woensdag de 1000 badgasten. Om die allemaal in goede banen te leiden waren er 40 vrijwilligers nodig. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.

Advertorial Winkels vandaag 05:00

Expert Gouda: de 5 beste TV's voor het WK voetbal

Het WK-voetbal is in volle gang en onze Oranjeleeuwen zijn weer klaar voor de volgende ronde! Is jouw tv er ook klaar voor? Het Nederlands team zal je support immers hard nodig hebben. Voor iedereen die op zoek is naar de perfecte tv voor het WK, heeft Expert Gouda 5 tv's uitgelicht en samengesteld in een lijstje.

Advertorial Horeca gisteren 20:00

Volle agenda in feestmaand bij Swing Gouda

Omdat we eindelijk weer de feestdagen samen kunnen vieren, kun je deze decembermaand éxtra genieten van een volle agenda bij Swing Gouda. Van een Christmas Dinnershow tot Kaarsjesavond én van Het Grote Kerstbal tot de NYE Party! Bekijk hieronder wat er, naast de feestelijke weekenden, voor jullie bij Swing Gouda op de planning staat!  Extra info, tickets én reserveren kun je vinden op www.swinggouda.nl/events!