Paul Abels
Advertorial Gouda 750 jaar

Twaalf Goudse Iconen keren terug naar de stad

Deze week reed een vrachtwagen van E. Lafeber transport vol met Goudse Iconen door de Goudse binnenstad. Dit om twaalf van de Goudse iconen, één van de meest in het spraakmakende Gouda750 projecten, een vaste staanplaats te geven voor zeker de komende 5 jaar.

iconen kaasmeisjes vervoer garenspinnerij.jpg

Project

Eind vorig jaar nam B&W van Gouda het collegebesluit dat een aantal Goudse iconen, één van de meest in het spraakmakende Gouda750 projecten, terug moest komen in de stad. Voorlopig voor 5 jaar.

"De gemeente heeft afspraken gemaakt over onderhoud en dergelijke. Daarna wordt weer naar de staat van de beelden gekeken en besloten of ze al dan niet blijven staan en of de vergunning verlengd wordt of dat de beelden worden weggehaald", zo laat Ronald van Rossum van het projectteam Gouda750jaar weten.

Een aantal beelden stond al in de stad, zoals onder meer op de hoek Hoogstraat/ Blauwstraat, de Visbanken, de Raam, De Goudse Schouwburg, enzovoorts.

iconen kaasmeisjes vervoer cheese experience.jpg

12 bijgekomen

Daar zijn er nu zo’n 12 bijgekomen, onder meer op het Stationsplein, het Huis van de Stad, bij het AZC De Molenwiek, het Best Western Hotel, de Gouda Cheese Experience, de Chocoladefabriek, op GOUDasfalt, bij REAKT op de Boelekade en nog meer.

Er komt binnenkort een (fiets/ loop) route van de beelden die nog of nu weer in de openbare ruimte staan of te zien zijn.

De beelden die teruggekomen zijn, stonden in de opslag bij E. Lafeber transport. Het Goudse bedrijf heeft de beelden nu ook weer op hun plek hebben gezet.


Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.