Paul Abels
Advertorial Gouda 750 jaar

Twaalf Goudse Iconen keren terug naar de stad

Deze week reed een vrachtwagen van E. Lafeber transport vol met Goudse Iconen door de Goudse binnenstad. Dit om twaalf van de Goudse iconen, één van de meest in het spraakmakende Gouda750 projecten, een vaste staanplaats te geven voor zeker de komende 5 jaar.

iconen kaasmeisjes vervoer garenspinnerij.jpg

Project

Eind vorig jaar nam B&W van Gouda het collegebesluit dat een aantal Goudse iconen, één van de meest in het spraakmakende Gouda750 projecten, terug moest komen in de stad. Voorlopig voor 5 jaar.

"De gemeente heeft afspraken gemaakt over onderhoud en dergelijke. Daarna wordt weer naar de staat van de beelden gekeken en besloten of ze al dan niet blijven staan en of de vergunning verlengd wordt of dat de beelden worden weggehaald", zo laat Ronald van Rossum van het projectteam Gouda750jaar weten.

Een aantal beelden stond al in de stad, zoals onder meer op de hoek Hoogstraat/ Blauwstraat, de Visbanken, de Raam, De Goudse Schouwburg, enzovoorts.

iconen kaasmeisjes vervoer cheese experience.jpg

12 bijgekomen

Daar zijn er nu zo’n 12 bijgekomen, onder meer op het Stationsplein, het Huis van de Stad, bij het AZC De Molenwiek, het Best Western Hotel, de Gouda Cheese Experience, de Chocoladefabriek, op GOUDasfalt, bij REAKT op de Boelekade en nog meer.

Er komt binnenkort een (fiets/ loop) route van de beelden die nog of nu weer in de openbare ruimte staan of te zien zijn.

De beelden die teruggekomen zijn, stonden in de opslag bij E. Lafeber transport. Het Goudse bedrijf heeft de beelden nu ook weer op hun plek hebben gezet.


Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid