AS Media

Twee bedrijfspanden ontruimd vanwege gaslucht

Twee panden op een bedrijventerrein aan de Zuidpool zijn maandagmiddag door de hulpdiensten ontruimd. Reden daarvoor is een scheur in een gasleiding onder de grond.

Groot gebied

Rond 13u45 ontving de brandweer een melding dat er sprake was van een gaslucht in en rond een bedrijfspand aan de Zuidpool, gelegen op een bedrijventerrein in het westen van Gouda. En dat is niet ver bij de brandweerkazerne vandaan. Vervolgens werd een groot gebied afgezet en twee panden ontruimd.
 
De Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Naast een bedrijf dat gespecialiseerd is in gasdetectie, zou de gaslekkage zijn ontstaan. Dit bedrijf en een naastgelegen bedrijf zijn op last van de brandweer ontruimd, het personeel werd in een nabij gelegen gebouw opgevangen.
 
De brandweer sloot de omgeving af vanwege het gas dat vrij kwam en voor het daarbij komende gevaar. De hulpdiensten kondigden naast het sein middel hulpverlening ook GRIP1 af. De brandweer was met diverse voertuigen ter plaatse om het incident onder controle te krijgen. Ook stond er een ambulance stand-by.
 
De gaslucht bleek afkomstig uit een scheur in een gasleiding onder de grond, zo liet een woordvoerder van veiligheidsregio Hollands-Midden om 15u00 weten. Even daarvoor was het gaslek gedicht door beheerder Stedin en was de uitstroom van gas gestopt.
 
De brandweer meldde dat Netbeheerder Stedin de gastoevoer heeft dichtgedraaid waardoor er geen gas meer uit de leiding komt. Stedin zal de komende uren zeker nodig hebben om het lek te dichten. Tot die tijd zal de omgeving van het incident tijdelijk geen gas hebben.

Gebouwen weer vrijgegeven

De twee nabijgelegen panden werden door de brandweer per verdieping gecontroleerd op een eventueel gaslek. Rond 15u45 werden de gebouwen weer vrijgegeven en konden de mensen weer terug naar hun werkplek.
 
 

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.