Brandweer Gouda

Twee nieuwe tankautospuiten voor Brandweer Gouda

Bij de Goudse brandweerkazerne aan de Keerkring is een nieuwe tankautospuit afgeleverd. Komende weken staat in het teken van het voertuig leren kennen, rijden, pompen en vakbekwaam worden. Vervolgens zal het voertuig een laatste controlebeurt krijgen waarna het half maart in dienst komt. Kazerne Gouda beschikt dan over twee nieuwe tankautospuiten.

Vervanging

Het zijn twee voertuigen van een reeks van 45 die de komende twee jaar worden uitgeleverd aan de kazernes van Hollands Midden. Dit kan gaan om een autoladder (7x), een tankautospuit (45x) en/of een WTS500 (3x). De te vervangen tankautospuiten zijn nog uit de tijd van voor de regionalisering en zijn technisch en financieel afgeschreven. De huidige autoladders zijn twintig jaar oud en aan vervanging toe.

De nieuwe voertuigen hebben een slanghaspel die minimaal 200 l/min levert en O-bundels. Dit laatste is een koppelbaar lagedruk aflegsysteem met draagbare slangenbundels. Daarnaast bevatten de voertuigen accu-aangedreven redgereedschappen in plaats van hydraulisch aangedreven redgereedschap. De schroeftol, slijptol, kettingzaag en de verlichtingsset zijn daarmee altijd direct inzetbaar. Ook hebben de voertuigen nieuwe brandbestrijdingsmiddelen aan boord, zoals de smoke-stoppper, straalslang en de fognail.

Op de foto de nieuwe tankautospuit (links) naast het oude type TS 3131.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.