Uitwisseling tussen politie Gouda en verpleegkundigen SpoedEisende Hulp GHZ

Regelmatig kruisen de wegen van de agenten van politie Gouda en van de medewerk(st)ers van het Groene Hart Ziekenhuis - vooral op de SpoedEisende Hulp. Vaak hebben ze hetzelfde doel (de gezondheid en veiligheid van de patiënten), maar soms is er sprake van andere belangen. Denk bijvoorbeeld aan het medisch beroepsgeheim. Daarom start eind februari een uitwisseling tussen de politie Eenheid Den Haag, Politie Basisteam Gouda en de SEH-verpleegkundigen.

In elkaars keuken kijken

Het doel? Meer begrip voor elkaars werk én van elkaar leren. Bijvoorbeeld hoe de medewerk(st)ers van het Groene Hart Ziekenhuis kunnen omgaan met agressie in de zorg. "Inzicht krijgen in elkaars keuken is naast leuk ook interessant", vertelt Peter Wijnen, teamchef van Politie Gouda. "Het maakt de wederzijdse dillema’s helder, maar het versterkt tegelijkertijd absoluut de onderlinge samenwerking."
 
Dit beaamt ook Hans Koenis, teamleider SEH: “Ik verwacht dat er wederzijds meer begrip zal ontstaan en dat draagt bij aan betere communicatie en een prettig contact.”

Zowel bij de politie als de SEH is er veel animo voor de uitwisseling. De uitwisseling heeft geen gevolgen voor de bezetting van beide organisaties.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.