Gouda750

Van Gouda750-vlag naar tas of andere leuke items

Het feest Gouda750 is een veelkleurig feest geworden, mede door de vrolijke kleurrijke vlag. Die vlag heeft in veelvoud en in vele soorten en maten gewapperd aan huizen, torens, scholen, bedrijven, schepen, bruggen en zelfs scootmobielen. Je kunt de vlag bewaren en elk jaar op 19 juli uitsteken, maar nog leuker en duurzamer is het om er een nieuwe bestemming voor te bedenken. Een aantal mensen uit de stad gaat van deze vlaggen tassen, étuis, kleding, feestvlaggenlijnen, kussens en andere producten maken. Dit is ‘Geef Gouda door!’ in de praktijk.

gouda750 vlag naar tas.jpg

Inwisselen

De Gouda750 vlag is vanaf maandag 24 oktober in te wisselen voor een leuk item gemaakt van de vlaggen. De inleverpunten zijn The Melting Shop, The Gouda Shop en ontmoetingscentrum Van Noord. Bij het inleveren van je vlag mag je kiezen uit een oprolbare shopper, een set groente- & fruitzakjes of een hartjesportemonnee. De vlagproducten zijn ook los te koop, bij The Melting Shop en The Gouda Shop zijn ook etuis en gymtassen te koop die gemaakt zijn van de Gouda750-vlag. De actie duurt tot einde van 2022 of zolang de voorraad strekt.

Het feest Gouda750 is een veelkleurig feest geworden, mede door de vrolijke kleurrijke vlag. Die vlag heeft in veelvoud en in vele soorten en maten gewapperd aan huizen, torens, scholen, bedrijven, schepen, bruggen en zelfs scootmobielen. Het hergebruik van de vlaggen is ‘Geef Gouda door!’ in de praktijk. The Melting Shop maakt de vlagproducten en in Bloemendaal heeft ‘de vlaggenmakersgroep’ hieraan meegewerkt. Alle producten zijn naar een ontwerp van Saskia Bunnik van Maak Lokaal Naaiatelier.

Waarom ziet de vlag er zo uit?

De basis is de veelkleurigheid van de stad. Gouda stond al in de middeleeuwen bekend als verdraagzaam en kleurrijk. De stad is gemaakt en gebouwd door mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden. Dat maakt wie we zijn. Gisteren, vandaag en morgen! 

Andere herkenbare elementen zijn de zes sterren uit het stadswapen en het luik van het stadhuis op de Markt. De vormen in de vlag staan voor de beweging naar de toekomst. Geef Gouda door! was dan ook het centrale motto van de viering Gouda750.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.