Gouda750

Van Gouda750-vlag naar tas of andere leuke items

Het feest Gouda750 is een veelkleurig feest geworden, mede door de vrolijke kleurrijke vlag. Die vlag heeft in veelvoud en in vele soorten en maten gewapperd aan huizen, torens, scholen, bedrijven, schepen, bruggen en zelfs scootmobielen. Je kunt de vlag bewaren en elk jaar op 19 juli uitsteken, maar nog leuker en duurzamer is het om er een nieuwe bestemming voor te bedenken. Een aantal mensen uit de stad gaat van deze vlaggen tassen, étuis, kleding, feestvlaggenlijnen, kussens en andere producten maken. Dit is ‘Geef Gouda door!’ in de praktijk.

gouda750 vlag naar tas.jpg

Inwisselen

De Gouda750 vlag is vanaf maandag 24 oktober in te wisselen voor een leuk item gemaakt van de vlaggen. De inleverpunten zijn The Melting Shop, The Gouda Shop en ontmoetingscentrum Van Noord. Bij het inleveren van je vlag mag je kiezen uit een oprolbare shopper, een set groente- & fruitzakjes of een hartjesportemonnee. De vlagproducten zijn ook los te koop, bij The Melting Shop en The Gouda Shop zijn ook etuis en gymtassen te koop die gemaakt zijn van de Gouda750-vlag. De actie duurt tot einde van 2022 of zolang de voorraad strekt.

Het feest Gouda750 is een veelkleurig feest geworden, mede door de vrolijke kleurrijke vlag. Die vlag heeft in veelvoud en in vele soorten en maten gewapperd aan huizen, torens, scholen, bedrijven, schepen, bruggen en zelfs scootmobielen. Het hergebruik van de vlaggen is ‘Geef Gouda door!’ in de praktijk. The Melting Shop maakt de vlagproducten en in Bloemendaal heeft ‘de vlaggenmakersgroep’ hieraan meegewerkt. Alle producten zijn naar een ontwerp van Saskia Bunnik van Maak Lokaal Naaiatelier.

Waarom ziet de vlag er zo uit?

De basis is de veelkleurigheid van de stad. Gouda stond al in de middeleeuwen bekend als verdraagzaam en kleurrijk. De stad is gemaakt en gebouwd door mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden. Dat maakt wie we zijn. Gisteren, vandaag en morgen! 

Andere herkenbare elementen zijn de zes sterren uit het stadswapen en het luik van het stadhuis op de Markt. De vormen in de vlag staan voor de beweging naar de toekomst. Geef Gouda door! was dan ook het centrale motto van de viering Gouda750.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand vandaag 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht vandaag 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt vandaag 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater vandaag 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.