Advertorial Exposities

Vanavond opening expo Goudse kunstenaar Paul Daelmans bij De Firma

In De Firma | Kunstcentrum Gouda is van 5 tot en met 30 juni te zien de expositie van Paul Daelmans - De weg leidt door het oude land. Het is een vertelling verbeeld in diverse disciplines.  

expo de firma Paul Daelmans - potlood aquarel 35-detail.jpg

Beeldend

Paul Daelmans is vanaf zijn jonge jaren altijd beeldend bezig geweest. Eind jaren ‘90 kreeg hij de behoefte ook een verhaal te gaan maken, gebaseerd op persoonlijke belevenissen. Het verhaal heeft hij opgeschreven in kalligrafisch schrift met potlood en aquarelverf. De vertelling wordt als metafoor weergegeven met daarbij ook ideaalbeelden: een fantasieland dat in z’n hoofd zit, in een decor van een prachtige natuur.

In al zijn hedendaagse kunstuitingen wordt dit verbeeld en is nu samengebracht in de tentoonstelling ‘De weg leidt door het oude land’. Op de website van De Firma is een passage uit de vertelling te lezen.

Daelmans haalt de inspiratie voor zijn organische tekeningen en schilderijen uit subtiele bladerstructuren van bomen en struiken, waarbij het hem vooral te doen is om het karakter van hun structuur. Zijn potlood/aquarel tekeningen tonen mozaïekachtige effecten. We zien fijne potloodtekeningen van landoverzichten, pentekeningen van bossages en olieverfschilderijen van boomkruinstructuren. Daarnaast zijn er ook andere disciplines te zien, zoals houtconstructies, mozaïek van natuurstenen, ijzerdraad object, collage en mixed media.

Opening vrijdag 7 juni

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdagavond om 20u30 (inloop vanaf 20u00) met een inleiding door Hanneke Hemmes en aansluitend een optreden van Arjenne Vossepoel (zang) en Jan Mosterd (gitaar).

De Firma | kunstcentrum Gouda

Openingstijden: woensdag t/m zondag, 12u00 – 17u00

Adres: Achter de kerk 13, 2801 JX Gouda

www.defirmagouda.nl

Afbeelding: Paul Daelmans, Fotograaf: Patrick Meijboom.


Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.