Hermen Buurman Fotografie
Advertorial Evenementen

Vandaag eerste kaasmarkt met beëdiging drie Ere Waegemeesters

De eerste kaasmarkt van het seizoen 2024 op de Markt in Gouda is vandaag, op donderdag 4 april. Met uitzondering van 9 mei (Hemelvaart) is er dan tot eind augustus iedere donderdag van 10u00 tot 12u30 kaasmarkt.

kaas kaasmarkt verhandeling.jpg

Handjeklap

Op de toeristische kaasmarkt onderhandelen de boeren en handelaren net als vroeger via ‘handjeklap’ over de prijs van de kaas, die vervolgens in De Waag wordt gewogen. De kaasmarkt in Gouda trekt vele toeristen uit binnen- en buitenland.

Op de kaasmarkt zijn er nog diverse andere activiteiten, zoals kaasmaken, oude ambachten, muziek, kaasraden en toeristen kunnen zich ook laten wegen in De Waag. De toegang tot de kaasmarkt is gratis.

De feestelijke opening van de eerste kaasmarkt zal geschieden door wethouder Thierry van Vugt van stadsmarketing, recreatie en toerisme.

Beëdiging van Ere Waegemeesters

Aansluitend op de kaasmarkt vindt vanaf 12u45 volgens traditie de beëdiging plaats van drie nieuwe Ere Waegemeesters, door Opper Waegemeester Pieter Verhoeve. Deze ceremonie vindt voor de Burgerhal plaats.

Het Gilde der Ere Waegemeesters bestaat dit jaar 46 jaar en heeft al ruim 100 Ere Waegemeesters voortgebracht.

Zoals gebruikelijk zullen bij de beëdiging diverse eregasten aanwezig zijn, waaronder vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, verenigd in het Genootschap Graaf Floris de Vijfde en de Ere-Waegemeesters.

Met de beëdiging eert de stad mensen die een bijdrage leveren of hebben geleverd aan het welzijn van de stad Gouda. De namen van de drie bijzondere Ere Waegemeesters zijn inmiddels bekend. 


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.