Veel activiteiten in bibliotheek Gouda tijdens Nationale Voorleesdagen

Van 25 januari tot en met 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. De bibliotheek Gouda houdt allerlei activiteiten, waaronder een voorleesontbijt op 26 januari. Wethouder Thierry van Vugt leest hier tijdens het voorleesontbijt uit voor. Marike van Mirakel Musicaltheater zorgt voor een speels element. Verder is er de voorstelling 'Vies feestje' op zaterdag 4 februari.  

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen aan kinderen is leuk én belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en de woordenschat maar bovenal bezorgt voorlezen jou en je kind veel plezier. Speciaal voor peuters en kleuters zijn er van 25 januari tot en met 4 februari 2023 de Nationale Voorleesdagen.

Prentenboek Top 10

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Jouke Akveld en Jan Jutte centraal. Wethouder Thierry van Vugt leest hier tijdens het voorleesontbijt uit voor. Marike van Mirakel Musicaltheater zorgt voor een speels element. 

Het ontbijt is gratis, maar je moet je kind(eren) wel aanmelden. Natuurlijk mogen ze hun knuffel meenemen! En er kan één volwassene per kind mee.

Activiteiten

Tijdens de Nationale Voorleesdagen houdt de bibliotheek Gouda allerlei activiteiten, sommige samen met de Brede School:


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.

Calamiteiten vandaag 11:19

Het onbewaakte ogenblik

Het onbewaakte ogenblik. Dat klinkt als de titel van een bestseller, maar werd voor een treinreiziger vanavond de akelige waarheid. De 22 jarige reiziger uit Nieuwerkerk aan den IJssel was met de trein onderweg naar huis. De tas van de man lag boven hem in het bagagerek. Ondanks dat zijn tas pal boven hem lag lukte het iemand toch om de tas in een onbewaakt moment te stelen.

Voetbal vandaag 11:10

Stan is the man bij Jodan Boys

Wat een knotsgekke wedstrijd was het zaterdag voor Jodan Boys tegen Woudenberg. Je bent de held van de wedstrijd wanneer je in de extra tijd van de extra tijd, het beslissende doelpunt maakt. Stan Griffioen deed dit!