DGW, Frits van der Gronde
Advertorial Onderwijs

Veel activiteiten in nieuwe gebouw De Goudse Waarden

Het nieuwe gebouw van De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat staat de komende tijd bomvol met leuke activiteiten. Dat begon natuurlijk dinsdag met de intrede van de eigen leerlingen op hun eerste schooldag in het nieuwe gebouw. Deze dag gingen zij op een speurtocht-verkenning. Op 3 februari zijn alle ouders en leerlingen van de basisschool van harte welkom tijdens het open huis.

dgw nieuw pand licht.JPG

Comfort

De oude school aan de Heemskerkstraat is verbouwd tot een modern, fris en bijna energieneutraal gebouw. "Dit heeft natuurlijk wat voeten in de aarde gehad, maar wij zijn trots op het resultaat en de fijne plekken die we de leerlingen kunnen geven", aldus Peter van Dijk, voorzitter College van Bestuur van De Goudse Waarden en rector van de Lyceumlocatie.

Bij het ontwerp van het nieuwe gebouw en de inrichting is vooral rekening gehouden met het comfort zodat leerlingen met veel plezier naar school gaan. Van Dijk: "Met mooi weer zijn er heerlijke plekjes op het buitenterrein of op de brede toegangstrappen. Zo is er een ruime hal, zijn er brede gangen en komt er zowel voor de onderbouw als voor de bovenbouw een eigen mediatheek..."

dgw pand heemskerkstraat fietsers.JPG

Werk

Er is veel ruimte om zelfstandig aan het werk te gaan. Op alle verdiepingen zijn individuele zelfstudieplekken en is er veel ruimte voor groepswerk om samen aan projecten te werken. Naast de diverse leslokalen is er een groot atelier, een ruim muzieklokaal met eigen geluidsstudio’s en een ècht BiNaS lab. De sportzalen zijn ook hypermodern en van alle gemakken voorzien. De aula heeft een directe verbinding naar buiten.

dgw sporthal heemskerkstraat.JPG

Ben je benieuwd hoe het er uit ziet? Kom dan 3 februari naar het open huis of kijk voor een preview naar het filmpje

 

Een virtuele tour

De Goudse Waarden nodigt je uit om rond te kijken in het nieuwe gebouw. Je kunt diverse ruimtes bekijken en  roteren. Via video’s en pop-up teksten kom je meer te weten over het nieuwe gebouw. Kijk rustig rond en ontdek  waarom het nieuwe gebouw zo leuk en interessant voor de leerlingen, docenten en medewerk(st)ers van DGW is.


Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Opinie vandaag 11:10

Uniek monument wordt hersteld!

Al jarenlang zet ik me in voor het opknappen van historische panden in de binnenstad van Gemeente Gouda. Nu stond enige tijd het Tapijthuis uit de 16e eeuw (!!) te koop, nadat de bekende kunstenaar Menno Meijer was overleden. Met enkele andere Gouwenaars zijn we vervolgens een burgerinitiatief gestart om aandacht voor dit unieke pand te vragen. Het pand is nu verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar helemaal opgeknapt zodat we over een paar jaar weer een prachtig historisch pand rijker zijn en de binnenstad nog mooier wordt!