Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Veel kritiek op aangelegde schoolzones Plaswijck en Bloemendaal

De aanleg van de drie schoolzones in de wijken Plaswijck en Bloemendaal zijn bijna klaar. De resultaten worden langszaam zichtbaar. Zo ook de gevolgen. Er is veel kritiek van de Bewonersorganisatie Plaswijck en van de bewoners zelf. 

Fietsersbond Gouda en Bewonersorganisatie Plaswijck 2804 hebben donderdag 22 juni een eerste schouw gehouden en overleg gehad met de gemeente Gouda. "Er zijn naar onze mening nog enkele gerichte maatregelen nodig om de verkeersveiligheid van vooral (jonge) fietsers te verbeteren", zo zegt een woordvoerder van de bewonersorganisatie het voorzichtig.

Enkele maatregelen zien op het duidelijker aangeven van de spelregels op een schoolzone (auto’s maximaal 30 km/uur, auto’s moeten achter fietsers blijven, verhoogde oversteekplaatsen). "Nu zien en horen we nog te veel dat auto’s toch inhalen of dat fietsers maar op het voetpad gaan rijden, zoals bij de Ridder van Catsweg."

Daarnaast dienen volgens de bewonersorganisatie enkele markeringen beter aangebracht te worden. "Vooral van belang is dat bij het begin van een schoolzone, waar dus auto’s en fietsers samenkomen, er snelheidsbelemmerende maatregelen komen om het daar duidelijker en veiliger te maken", aldus de zegsman die meldt dat er nog een rode dekklaag op het asfalt komt.

De brief naar de gemeente Gouda met bevindingen en adviezen is inmiddels verstuurd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid