Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

verkeer school onderwijs schoolzone plaswijck kruising.JPG

Waar is het?

De gemeente legt schoolzones aan op de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de volgende scholen: Plaswijckschool en de Cirkel, Het Groene Eiland (vroeger het Vlot), De Ridderslag en de Carrousel.

Wat zijn de werkzaamheden?

Op de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg mag je nu nog 50 km/uur rijden. In de schoolzones wordt de weg ingericht als een straat waar je 30 km/uur mag rijden en auto’s te gast zijn. De schoolzones krijgen rood asfalt. In het midden van de straat komt een middengeleider.

Verder maakt de gemeente de schoolzones volgens de Goudse ‘basisinrichting schoolzones’.

Bekijk het ontwerp van de schoolzone Plaswijckschool en de Cirkel. (PDF)

Bekijk het ontwerp van de schoolzone het Groene Eiland. (PDF)

Bekijk het ontwerp van de schoolzone Ridderslag en de Carrousel. (PDF)

straat plaswijck werkzaamheden borden.JPG

Wat is de laatste stand van zaken?

28 september 2022 is de definitieve opdracht gegeven aan de aannemer ‘Van Ooien’ uit Gouda. Voor de kerst zijn de werkzaamheden gestart bij de school het Groene Eiland. Door onvoorziene omstandigheden zijn de werkzaamheden uitgebreid waardoor deze ook iets langer duren. Op 20 januari is het werk weer gestart. Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingen zodat de wijk bereikbaar blijft.

Aanstaande maandag 3 april zal er een wijziging plaatsvinden in de verkeersmaatregelen aan de Plaswijckweg. De Waterruit wordt weer open gesteld voor verkeer. Dat betekent dat de omleiding voor de Waters weggehaald zal worden. Na het openstellen van de Waterruit zal de Raaigras afgesloten worden. Het verkeer vanuit de Grassen wordt dan andersom via Beemdgras en Waterlelie naar de Waterruit omgeleid. De inrit van de Raaigras zal afgesloten blijven totdat de werkzaamheden hier afgerond zijn.

straat verkeer schoolzone plaswijckweg.JPG

Wat is de planning?

Voor de schoollocatie het Groene Eiland duurden de werkzaamheden tot begin maart. Daarna zijn de werkzaamheden bij de Plaswijckschool en de Cirkel gestart. Kort na de start bij de Plaswijckschool beginnen de werkzaamheden bij de Ridderslag en de Carrousel. Die werkzaamheden worden dus veel tegelijkertijd gedaan. De gemeente verwachten dat de aanleg van de schoolzones midden juni klaar is.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als je vragen hebt of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. Je kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.