Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

verkeer school onderwijs schoolzone plaswijck kruising.JPG

Waar is het?

De gemeente legt schoolzones aan op de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de volgende scholen: Plaswijckschool en de Cirkel, Het Groene Eiland (vroeger het Vlot), De Ridderslag en de Carrousel.

Wat zijn de werkzaamheden?

Op de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg mag je nu nog 50 km/uur rijden. In de schoolzones wordt de weg ingericht als een straat waar je 30 km/uur mag rijden en auto’s te gast zijn. De schoolzones krijgen rood asfalt. In het midden van de straat komt een middengeleider.

Verder maakt de gemeente de schoolzones volgens de Goudse ‘basisinrichting schoolzones’.

Bekijk het ontwerp van de schoolzone Plaswijckschool en de Cirkel. (PDF)

Bekijk het ontwerp van de schoolzone het Groene Eiland. (PDF)

Bekijk het ontwerp van de schoolzone Ridderslag en de Carrousel. (PDF)

straat plaswijck werkzaamheden borden.JPG

Wat is de laatste stand van zaken?

28 september 2022 is de definitieve opdracht gegeven aan de aannemer ‘Van Ooien’ uit Gouda. Voor de kerst zijn de werkzaamheden gestart bij de school het Groene Eiland. Door onvoorziene omstandigheden zijn de werkzaamheden uitgebreid waardoor deze ook iets langer duren. Op 20 januari is het werk weer gestart. Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingen zodat de wijk bereikbaar blijft.

Aanstaande maandag 3 april zal er een wijziging plaatsvinden in de verkeersmaatregelen aan de Plaswijckweg. De Waterruit wordt weer open gesteld voor verkeer. Dat betekent dat de omleiding voor de Waters weggehaald zal worden. Na het openstellen van de Waterruit zal de Raaigras afgesloten worden. Het verkeer vanuit de Grassen wordt dan andersom via Beemdgras en Waterlelie naar de Waterruit omgeleid. De inrit van de Raaigras zal afgesloten blijven totdat de werkzaamheden hier afgerond zijn.

straat verkeer schoolzone plaswijckweg.JPG

Wat is de planning?

Voor de schoollocatie het Groene Eiland duurden de werkzaamheden tot begin maart. Daarna zijn de werkzaamheden bij de Plaswijckschool en de Cirkel gestart. Kort na de start bij de Plaswijckschool beginnen de werkzaamheden bij de Ridderslag en de Carrousel. Die werkzaamheden worden dus veel tegelijkertijd gedaan. De gemeente verwachten dat de aanleg van de schoolzones midden juni klaar is.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als je vragen hebt of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. Je kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.