Verklein kans op woninginbraak tijdens carnavalsweekend

Het is carnaval. En wellicht vier je de komende dagen het feest uitbundig mee. In Gouda, in de regio of in Brabant of Limburg. Uit een onderzoek van Interpolis blijkt dat het aantal inbraken tijdens de carnavalsvakantie in de carnavalsgemeenten toeneemt met zo’n 40 procent. Het is verstandig om tijdens deze periode extra alert te zijn.

Met deze tips kom je al een heel eind op weg om jezelf te beschermen tegen inbraken tijdens de carnavalsvakantie:

  • Laat je woning er bewoond uitzien door bijvoorbeeld tijdschakelaars te gebruiken, laat een halfvol glas op de tafel staan of vraag of je buren hun (tweede) auto op jouw oprit parkeren. Of pak de fiets zodat de auto voor de deur geparkeerd blijft staan.
  • Draai je deur goed op slot en zorg voor goed hang- en sluitwerk dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Inbrekers komen vaak binnen door te flipperen. Ze schuiven een bankpasje tussen het kozijn en het slot. Je deur is op deze manier zo open! Tenzij deze op slot zit gedraaid.
  • Leg waardevolle spullen uit het zicht.
  • Als je je huis voor carnaval versiert, zorg er dan voor dat er een extra oogje in het zeil wordt gehouden op je woning. Inbrekers leiden hieruit af dat je carnaval aan het vieren bent.

Wees daarnaast tijdens het carnavallen goed op zakkenrollers. De volgende items worden opvallend vaker geroofd tijdens carnaval: jassen, portemonnees, fietsen en telefoons.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.

Calamiteiten vandaag 11:19

Het onbewaakte ogenblik

Het onbewaakte ogenblik. Dat klinkt als de titel van een bestseller, maar werd voor een treinreiziger vanavond de akelige waarheid. De 22 jarige reiziger uit Nieuwerkerk aan den IJssel was met de trein onderweg naar huis. De tas van de man lag boven hem in het bagagerek. Ondanks dat zijn tas pal boven hem lag lukte het iemand toch om de tas in een onbewaakt moment te stelen.