Verpleeghuis Bloemendaal maakt plaats voor 59 woningen

Een aannemer is onlangs gestart met de sloop van het voormalige verpleeghuis Bloemendaal. Het verpleeghuis maakt plaats voor de nieuwbouw van woningen van 59 woningen. Het project Livingstone Park van Janssen de Jong Projectontwikkeling. 

"Het voormalige verpleeghuis wordt grotendeels 'gerecycled'. Circa zestig procent van al het beton wordt elders hergebruikt. Ook het hout en andere materialen vindt een bestemming. Op de locatie komen 59 woningen waarvan 18 sociale huur", zo laat wethouder Rogier Tetteroo weten die even meehielp met de sloop. Zie foto hieronder.

bouwen woningen sloop verpleeghuis bloemendaal.jpg

Vijf jaar geleden verkocht Zorgpartners Midden-Holland het voormalige verpleeghuis Bloemendaal in Gouda aan een projectontwikkelaar. Afgelopen donderdag, op 3 maart, is de ontmanteling van het voormalig verpleeghuis door New Horizon gestart. Het pand maakt plaats voor project Livingstone Park van Janssen de Jong Projectontwikkeling.

Alles van waarde is weerloos

Arie van Eijk is projectleider Vastgoed bij Zorgpartners Midden-Holland, toenmalig eigenaar van verpleeghuis Bloemendaal. Hij heeft er heel wat voetstappen liggen. "Alles van waarde is weerloos, schreef Lucebert ooit. En zo is dat. Gedachten die bij je opkomen wanneer je het gezichtsbepalende gebouw aan de Bloemendaalseweg ziet, worden herinneringen aan het 48 jaar oude verpleeghuis die je koestert wanneer het er niet meer staat. Hoe mooi is het dan dat materialen die ooit voor deze zorglocatie waren bedoeld, opnieuw als grondstof kunnen worden ingezet? Ik ben benieuwd hoelang dit nieuwe project de tijd zal weerstaan en wens Janssen de Jong Projectontwikkeling en New Horizon veel succes toe bij de realisatie van dit plan.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt gisteren 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater gisteren 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.