Videoland veilt tekening Gouds Stadhuis van autistische Kees Momma

Videoland gaat vier tekeningen van de autistische kunstenaar Kees Momma veilen. De vier werken, waaronder dat van het Goudse Stadhuis op de Markt, worden te koop aangeboden ter gelegenheid van de première van de documentaire Kees Vliegt Uit, een vervolg op de succesvolle film Het Beste Voor Kees uit 2014. De sequel is te zien op Videoland vanaf 2 april, Wereld Autisme Dag.

stadhuis gouda tekening kees momma.jpg

A3-formaat

Via de website van het programma kunnen fans bieden op de vier tekeningen van Momma. Het zijn tekeningen op A3-formaat van zijn ouderlijk huis, het Statenlogement in Hoorn, het stadhuis van Gouda en het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

De veiling staat inmiddels online en sluit op 10 april. De opbrengsten gaan naar de Stichting HandicapNL, een organisatie die mensen met een beperking actief helpt om het heft in eigen handen te nemen.

Bezoek

Kees Momma maakte de tekening van het Stadhuis op de Markt in 2021. Hij ging er eind maart 2021 over in gesprek met burgemeester Verhoeve, kijk de opname hier terug: Burgemeester Verhoeve met Kees Momma. En hier hoe Kees aan het werk is: Kees Momma aan het werk.

Kees Momma, bekend van de documentaire 'Het beste voor Kees', kwam naar Gouda voor een aandachtig bezoek aan het Goudse Stadhuis. Dit ter voorbereiding voor het maken van zijn tekening van het oude stadhuis. Hij tekent voor de crowdfund: keesvliegtuit.nl

Burgemeester Pieter Verhoeve gaf Kees een rondleiding door het stadhuis. Verhoeve: "Kees Momma tekent ‘het mooiste stadhuis van Nederland’ voor http://keesvliegtuit.nl. In het gesprek verklapte Kees: ‘Ik ga er een maand over doen.’ Wij zijn erg benieuwd naar de tekening, Kees!"

"Nou, Pieter, reken maar op een schitterende tekening van het mooiste stadhuis van Nederland. Kees kan heeeeeeeel mooi tekenen, zeer gedetailleerd en tot op de duizendste millimeter nauwkeurig! Daar word je stil van!", zo reageerde iemand op Twitter. Het resultaat mag er inderdaad zijn.

Autisme
De documentaire 'Het beste voor Kees' van autistische Kees Momma (56) en Doclines heeft autisme in Nederland op de kaart gezet. Zo'n 170.000 Nederlanders hebben autisme en Kees Momma biedt hen herkenning, informatie en steun.

Zie voor nadere info op onderstaande link

 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.