Paasontbijt Gouda, Lima Fotografie

Vier filmploegen bij PaasOntbijt Gouda op Markt

De kans is groot als je Paasmaandag naar het Paasontbijt Gouda op de Goudse Markt gaat, dat je op tv komt. Vier filmploegen zijn namelijk aanwezig bij het PaasOntbijt! Natuurlijk RTV Gouwenstad en RTV Krimpenerwaard.  Omroep West komt filmen. En Nederland Schoon wil laten zien hoe schoon Gouda en de organisatie is. Nu Hart van Nederland er nog bij.  Vanaf 6u30 kun je het Paasontbijt Gouda al volgen op SBS6. Hoe leuk is dat!!

paasontbijt gouda poster.jpg

Ruim 200 vrijwilligers bij het PaasOntbijt

Ruim 200 vrijwilligers zorgen er voor dat Gouda mag genieten van het PaasOntbijt op Tweede Paasdag, maandag 10 april.  Een jaarlijkse traditie op het marktplein van Gouda, voor iedereen en helemaal gratis toegankelijk. Dit jaar is het aantal tafels verdubbeld naar 2000 zitplaatsen.

De lange tafels worden gezellig gedekt met placemats, voldoende eitjes, broodjes, koffie en meer en aangevuld door de altijd vrolijke bediening. 

Die vrijwilligers zijn afkomstig uit meer dan 20 verschillende kerken uit Gouda. Dat is op zich al heel uniek en nog nooit eerder voorgekomen in Gouda. Gasten hoeven overigens niet bang te zijn dat ze iets wordt aangesmeerd, ze laten je rustig je broodje smeren, aldus de organisatie.

Zo uniek als de veelkleurigheid van de vrijwilligers is, zo hopen de organisatoren ook dat de gasten zijn. Want wie je ook bent, wat je ook doet, rijk, arm, vluchteling. toerist, dik, dun, alle kleuren, maten, opvattingen, karakters en leeftijden zijn welkom! Het allerbelangrijkste van het Paasontbijt is dat Gouwenaars elkaar ontmoeten en letterlijk zien zitten. Ds. David van Veen is dit jaar gevraagd om dat nog meer te benadrukken..

Dit jaar is het thema “Het Groene Hart”, wat op diverse manieren tot uiting zal komen. Het Groene Hart van Holland, is natuurlijk de streek waar Gouda het middelpunt van is. Kaas, boeren, gras en mensen uit het Groene Hart, het zal er allemaal zijn. “Groen denken” verantwoord omgaan met milieu en de wereld om ons heen. Als laatste en misschien voor het PaasOntbijt wel het allerbelangrijkste is je hart op groen zetten. Elkaar, hoe verschillend ook, durven zien.

Naast de gedekte tafels voor het ontbijt is er ook een kleine  “goede doelen markt”. Een heel divers aantal kramen, gevuld met materialen die te maken hebben met Gouda, producten Het Groene Hart en goede doelen waar Gouwenaars bij betrokken zijn in binnen en buitenland.

Het is zeker de moeite waard om deze marktkramen voor of na het ontbijt te bezoeken. De markt begint zo rond 10u00.

Om 10u30 is de start van het ontbijt. Burgemeester Pieter Verhoeve, het Gouds kindercollege en ds. David van Veen van PKN gemeente de Veste, zijn bij de opening.

Het muziekkorps van het Leger de Heils zal  het ontbijt muzikaal omlijsten. Kortom: het wordt een feest voor iedereen!

De organisatie is in handen van een team van Bijbelshop Samma, met medewerking van vrijwilligers uit kerken en andere organisaties in Gouda.

Het PaasOntbijt wordt mede mogelijk gemaakt door de GoudApot, SBG, kerken en meerdere bedrijven en organisaties.

Meer informatie: www.paasontbijtgouda.nl email: info@paasontbijtgouda.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:43

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Brand vandaag 17:38

Pizza te lang in oven, brandweer krijgt melding woningbrand

In een woning aan de Simon van der Stellaan heeft een pizza woensdagmiddag te lang in de oven gestaan. Zo ontstond er rond 14u50 rook en brand in de oven en vervolgens in de woning, waarop de brandweer voor een woningbrand werd gealarmeerd. 

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.