Paasontbijt Gouda, Lima Fotografie

Vier filmploegen bij PaasOntbijt Gouda op Markt

De kans is groot als je Paasmaandag naar het Paasontbijt Gouda op de Goudse Markt gaat, dat je op tv komt. Vier filmploegen zijn namelijk aanwezig bij het PaasOntbijt! Natuurlijk RTV Gouwenstad en RTV Krimpenerwaard.  Omroep West komt filmen. En Nederland Schoon wil laten zien hoe schoon Gouda en de organisatie is. Nu Hart van Nederland er nog bij.  Vanaf 6u30 kun je het Paasontbijt Gouda al volgen op SBS6. Hoe leuk is dat!!

paasontbijt gouda poster.jpg

Ruim 200 vrijwilligers bij het PaasOntbijt

Ruim 200 vrijwilligers zorgen er voor dat Gouda mag genieten van het PaasOntbijt op Tweede Paasdag, maandag 10 april.  Een jaarlijkse traditie op het marktplein van Gouda, voor iedereen en helemaal gratis toegankelijk. Dit jaar is het aantal tafels verdubbeld naar 2000 zitplaatsen.

De lange tafels worden gezellig gedekt met placemats, voldoende eitjes, broodjes, koffie en meer en aangevuld door de altijd vrolijke bediening. 

Die vrijwilligers zijn afkomstig uit meer dan 20 verschillende kerken uit Gouda. Dat is op zich al heel uniek en nog nooit eerder voorgekomen in Gouda. Gasten hoeven overigens niet bang te zijn dat ze iets wordt aangesmeerd, ze laten je rustig je broodje smeren, aldus de organisatie.

Zo uniek als de veelkleurigheid van de vrijwilligers is, zo hopen de organisatoren ook dat de gasten zijn. Want wie je ook bent, wat je ook doet, rijk, arm, vluchteling. toerist, dik, dun, alle kleuren, maten, opvattingen, karakters en leeftijden zijn welkom! Het allerbelangrijkste van het Paasontbijt is dat Gouwenaars elkaar ontmoeten en letterlijk zien zitten. Ds. David van Veen is dit jaar gevraagd om dat nog meer te benadrukken..

Dit jaar is het thema “Het Groene Hart”, wat op diverse manieren tot uiting zal komen. Het Groene Hart van Holland, is natuurlijk de streek waar Gouda het middelpunt van is. Kaas, boeren, gras en mensen uit het Groene Hart, het zal er allemaal zijn. “Groen denken” verantwoord omgaan met milieu en de wereld om ons heen. Als laatste en misschien voor het PaasOntbijt wel het allerbelangrijkste is je hart op groen zetten. Elkaar, hoe verschillend ook, durven zien.

Naast de gedekte tafels voor het ontbijt is er ook een kleine  “goede doelen markt”. Een heel divers aantal kramen, gevuld met materialen die te maken hebben met Gouda, producten Het Groene Hart en goede doelen waar Gouwenaars bij betrokken zijn in binnen en buitenland.

Het is zeker de moeite waard om deze marktkramen voor of na het ontbijt te bezoeken. De markt begint zo rond 10u00.

Om 10u30 is de start van het ontbijt. Burgemeester Pieter Verhoeve, het Gouds kindercollege en ds. David van Veen van PKN gemeente de Veste, zijn bij de opening.

Het muziekkorps van het Leger de Heils zal  het ontbijt muzikaal omlijsten. Kortom: het wordt een feest voor iedereen!

De organisatie is in handen van een team van Bijbelshop Samma, met medewerking van vrijwilligers uit kerken en andere organisaties in Gouda.

Het PaasOntbijt wordt mede mogelijk gemaakt door de GoudApot, SBG, kerken en meerdere bedrijven en organisaties.

Meer informatie: www.paasontbijtgouda.nl email: info@paasontbijtgouda.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 19:48

Gaslekkage ontdekt onder water aan Turfmarkt

In het water aan de Turfmarkt is woensdagmiddag rond 17u40 een gaslekkage ontstaan. Nadat passanten bubbels hadden gezien in het water werd de brandweer opgeroepen om onderzoek te verrichten. Door de brandweer zijn meerdere metingen verricht waaruit duidelijk werd dat het om een gaslekkage gaat.

4 en 5 mei vandaag 18:53

Rondleiding ‘Gouda in de oorlog’ op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Advertorial Theater vandaag 18:49

Ex-profvoetballer Eljero Elia geeft masterclass in schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Sport en recreatie vandaag 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed vandaag 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

4 en 5 mei vandaag 18:44

Bevrijdingsdag in Gouda volop activiteiten

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. En wel op de Goudse manier: samen. Wandel mee voor vrijheid en vrede, bezoek de expositie ‘Wat betekenen mensenrechten voor jóu?’ en ga kijken en luisteren bij Goudse organisaties die zich inzetten voor vrijheid, vrede en gastvrijheid. Iedereen is welkom en alle activiteiten zijn gratis.