Vier opgeknapte kikkers terug aan Boerensloot

De vier overgebleven bronzen kikkers van de oorspronkelijk zeven kikkers van het populaire Goudse kunstwerk zijn woensdagmiddag teruggeplaatst bij de Boerensloot, nabij kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Drie exemplaren waren eerder gestolen. De gemeente bracht de andere vier uit voorzorg in veiligheid en onder bij Kunstwacht in Delft. Daar kregen ze een opknapbeurt. Na het onderhoud keerden ze woensdag terug op hun vertrouwde plek. Beter geankerd in de bodem, om diefstal tegen te gaan.

Toen waren er nog maar vier...

En wéér is er een bronzen kikker verdwenen bij de Boerensloot in Gouda. Inmiddels zijn er nog maar vier kikkers over op het Kikkerpad aan Boerensloot, tegenover kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Daarvan maakte ZoGouds november 2022 melding. 

Daar zaten zeven kikkertjes al in een boeren sloot
De sloot was toegevroren, ze waren hallef dood
Ze kwekten niet, ze kwaakten niet
Van honger en verdriet
Daar zaten zeven kikkertjes al in een boeren sloot
 
Wie kent het bekende liedje van Duo Karst niet.
 
Of de beeldenrij van bronzen kikkers op het Kikkerpad aan de Boerensloot nabij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden te maken heeft met het liedje, is ons niet bekend. Dat zal vast wel.
 
Wel weten we dat er de afgelopen jaren regelmatig kikkers verdwenen zijn. Van hun sokkel geslepen en foetsie. De laatste vier werden door de gemeente Gouda uit voorzorg weggehaald en ondergebracht bij Kunstwacht in Delft. Medewerkers van Kunstwacht namen de kikkers onder handen en plaatsten ze woensdag terug op het Kikkerpad aan de Boerensloot.

De grote vraag is natuurlijk of de gemeente Gouda het stel in de toekomst complementeert. Tot de oorspronkelijke zeven kikkertjes al in een Boerensloot... 

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.