Vier opgeknapte kikkers terug aan Boerensloot

De vier overgebleven bronzen kikkers van de oorspronkelijk zeven kikkers van het populaire Goudse kunstwerk zijn woensdagmiddag teruggeplaatst bij de Boerensloot, nabij kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Drie exemplaren waren eerder gestolen. De gemeente bracht de andere vier uit voorzorg in veiligheid en onder bij Kunstwacht in Delft. Daar kregen ze een opknapbeurt. Na het onderhoud keerden ze woensdag terug op hun vertrouwde plek. Beter geankerd in de bodem, om diefstal tegen te gaan.

Toen waren er nog maar vier...

En wéér is er een bronzen kikker verdwenen bij de Boerensloot in Gouda. Inmiddels zijn er nog maar vier kikkers over op het Kikkerpad aan Boerensloot, tegenover kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Daarvan maakte ZoGouds november 2022 melding. 

Daar zaten zeven kikkertjes al in een boeren sloot
De sloot was toegevroren, ze waren hallef dood
Ze kwekten niet, ze kwaakten niet
Van honger en verdriet
Daar zaten zeven kikkertjes al in een boeren sloot
 
Wie kent het bekende liedje van Duo Karst niet.
 
Of de beeldenrij van bronzen kikkers op het Kikkerpad aan de Boerensloot nabij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden te maken heeft met het liedje, is ons niet bekend. Dat zal vast wel.
 
Wel weten we dat er de afgelopen jaren regelmatig kikkers verdwenen zijn. Van hun sokkel geslepen en foetsie. De laatste vier werden door de gemeente Gouda uit voorzorg weggehaald en ondergebracht bij Kunstwacht in Delft. Medewerkers van Kunstwacht namen de kikkers onder handen en plaatsten ze woensdag terug op het Kikkerpad aan de Boerensloot.

De grote vraag is natuurlijk of de gemeente Gouda het stel in de toekomst complementeert. Tot de oorspronkelijke zeven kikkertjes al in een Boerensloot... 

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.