Brede School Gouda

Vijfde editie van Super Cool Kidsfeest op 22 mei

Het Super Cool Kidsfeest keert terug naar de Markt in Gouda op woensdagmiddag 22 mei voor zijn vijfde editie. Dit gratis evenement is een feestelijk evenement voor alle kinderen in Gouda. Van 13u00 tot 17u00 kunnen kinderen genieten van een scala aan leuke activiteiten op het gebied van sport, spel, muziek, cultuur, natuur en techniek. Het feest wordt mogelijk gemaakt door verschillende Goudse organisaties die belangeloos activiteiten organiseren.

Pleinen

De dag wordt om 14u30 feestelijk geopend door burgemeester Pieter Verhoeve, samen met de wethouders en het kindercollege. Het Super Cool Kidsfeest wordt gehouden in een rookvrije omgeving, zoals voorgaande edities, op verzoek van het kindercollege. Elk plein een eigen thema vol met activiteiten.

Het evenement is opgedeeld in zes pleinen, elk met een uniek thema en activiteiten die zijn bedacht door de kinderwethouders. Op het Podiumplein kunnen kinderen genieten van schminken, optredens en zelfs een Open Podium om hun talenten te tonen. Het Beweegplein biedt een opblaasbare stormbaan en diverse sportactiviteiten. Op het Voel-je-goed-plein kunnen kinderen genieten van een silent disco en culturele ervaringen. Hier kunnen kinderen zich ook terugtrekken in prikkelarme 'snoozeltentjes'. Het Cultuurplein biedt creatieve workshops zoals het versieren van kaarsen en het maken van Staphorsterstiptassen.

Nieuw is de spelletjes-ruil-kast. Hier kunnen kinderen hun spellen ruilen voor een ander spel uit de kast. Op het Natuurplein kunnen kinderen de natuur ontdekken en deelnemen aan activiteiten zoals het verven van potjes en het planten van groenten. Het Techniekplein tenslotte biedt activiteiten zoals het bouwen in 3D en het maken van flippo's.

Kinderen die hun eigen waterflesjes meenemen kunnen deze zelf vullen met water bij de watermuur. 

Kinderkledingruilbeurs Dit jaar is er ook weer de Kinderkledingruilbeurs, waar kinderen kleding kunnen ruilen die ze niet meer passen. De beurs bevindt zich in de burgerhal van het stadhuis en loopt tot 16u30. Bekijk voor alle activiteiten en de spelregels van de kinderkledingruilbeurs de website van de Brede School Gouda

kinderen super cool kidsfeest.jpg

Organisatie Super Cool Kidsfeest

Het Super Cool Kidsfeest is een initiatief van het kindercollege 2017-2018, dat een jaarlijks feest wilde organiseren voor alle kinderen in Gouda. Het evenement wordt gecoördineerd door de Brede School Gouda en wordt mogelijk gemaakt door tal van organisaties, waaronder Bibliotheek Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, SPORT.GOUDA en vele anderen. Het Super Cool Kidsfeest wordt financieel mede mogelijk gemaakt door GoudaPot, SBG, Genootschap Graaf Floris de Vijfde, Ondernemersfonds Gouda.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.