Vissterfte in Gouda

Vanuit meerdere plekken in Gouda wordt er melding gemaakt over dode vissen in het water. De vissterfte is ontstaan door de combinatie van het warme weer van de laatste dagen met vervolgens hevige neerslag is. Dit zorgt voor zuurstofgebrek in het water.

Dit neemt de gemeente uiteraard zeer serieus en zoekt samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland naar een oplossing.

De gemeente is momenteel druk bezig om de vissen te verwijderen. Samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland wordt er bekeken of het mogelijk is om extra ‘vers’ water toe te voegen. Door de lage waterstand van de Hollandsche IJssel is het op dit moment moeilijker om dit water toe te voegen.

Regenbui na droogte zorgt voor vissterfte

Na een lange periode van droogte heeft het afgelopen week op verschillende plaatsen in het beheergebied van Rijnland flink geregend. Dat was prettig voor de verkoeling en voor onder andere het groen, maar het heeft ook een aantal minder prettige gevolgen.

Zo zorgt een regenbui na een periode van droogte mogelijk voor meer vervuiling in het water. Het vuil van het wegdek spoelt mee het oppervlakte water in. Ook kan er met hevige regenbui op sommige locaties een piekbelasting op het rioolstelsel ontstaan, waardoor er een overstort op het oppervlaktewater kan plaatsvinden.

Deze vervuiling zorgt voor minder zuurstof in het water en dat kan leiden tot vissterfte. Na de hevige regenbuien van afgelopen dagen, zijn er meer meldingen van vissterfte bij Rijnland binnengekomen. Op de locaties waar deze problemen zich voordoen, is Rijnland actief bezig om de waterkwaliteit te verbeteren. Het opruimen van dode vissen gebeurt door de gemeenten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.