Astrid den Haan

Voedingsproject ‘Soep van de maand’ feestelijk van start

De leerlingen van basisschool De Goudakker hebben samen met wethouder Michiel Bunnik het startsein gegeven voor het voedingsproject ‘Soep van de maand’. Maandelijks zal in samenwerking met Gemiva een gezonde soep uitgedeeld worden aan de leerlingen van basisschool de Goudakker. Dit om structureel meer aandacht te geven aan gezondheid op school.   

Soepen proeven

Als onderdeel van de feestelijke kick-off konden de leerlingen en hun ouders verschillende soepen proeven op het schoolplein. De soepen zijn gemaakt in samenwerking met de bewoners van Gemiva, een woonvoorziening voor mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking.  

voeding gouda goed bezig.JPG

Jolijn van der Marel, projectmanager Gouda Goed Bezig: ‘Het is ontzettend leuk om te zien dat er zoveel enthousiaste reacties zijn op dit initiatief. Een geslaagde kick-off! We hopen uiteindelijk dat er veel Goudse basisscholen gaan volgen!’

Naast de verschillende soepen proeven waren de Healthy Sisters, ambassadeurs van JOGG, op school om een workshop gezonde broodtrommels te verzorgen. Dit om te laten zien dat gezond, ook écht lekker is!

voeding school geen rommel in je trommel.JPG

Gouda Goed Bezig

Het voedingsproject Soep van de maand is een initiatief van Gouda Goed Bezig (JOGG). Gouda Goed Bezig is een initiatief van SPORT•GOUDA en zet zich in om Goudse jongeren op gezond gewicht te krijgen en te houden. Door samenwerkingen met lokale partijen aan te gaan, willen zij gezond eten én bewegen voor jongeren gemakkelijker maken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 10:01

Sportzomer SPORT•GOUDA heeft Olympisch tintje

Deze zomer houdt SPORT•GOUDA tal van sportieve activiteiten met een Olympisch tintje. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen en genieten van sport- en spel door heel Gouda. Sportzomer met SPORT•GOUDA: Sportieve activiteiten met een Olympisch tintje.