Rinus Lasschuyt Fotografie

Volgelingen Christo pakken flatwoningen Leckenborch in

Volgelingen van inpakkunstenaar Christo zijn bezig geweest in Gouda. Zij hebben de 214 flatwoningen van de Leckenborch in Gouda-Bloemendaal ingepakt met afdekzeilen. 

Christo Vladimirov Javacheff of kortweg Christo was een Bulgaars-Amerikaans architect, beeldhouwer, installatiekunstenaar, schilder en tekenaar. Hij is vooral bekend vanwege zijn 'inpakkunst', die in nauwe samenwerking met zijn vrouw, Jeanne-Claude Denat de Guillebon, ontstond.

 

Maar hier in Nederland en in Gouda kunnen we er ook wat van. De woningen van de Leckenborch in Gouda-Bloemendaal zijn ingepakt omdat ze worden gerenoveerd. Het gaat in totaal om 214 flatwoningen.

Smits Vastgoedzorg voert in opdracht van Woonpartners Midden-Holland een groot onderhoud- en verbeteringsproject uit aan en van de woningen van de Leckenborch in Gouda. De 214 woningen worden flink gemoderniseerd en na het onderhoud hebben de woningen energielabel A. De bewoners gaan dit merken in hun wooncomfort. De werkzaamheden starten in september en duren tot eind 2024.

De woningen worden beter geïsoleerd, krijgen nieuwe kozijnen en nieuw sanitair. Ook de gemeenschappelijke ruimtes worden aangepakt.

In totaal trekt Woonpartners Midden-Holland zo'n elf miljoen euro voor de plannen uit. 

De meeste bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon in hun woning blijven wonen. Al wordt hun uitzicht door de doeken behoorlijk belemmerd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.