Kinderboerderij Goudse Hofsteden
Advertorial Voor Kinderen

Volop activiteiten in zomervakantie op kinderboerderij

In de zomervakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden aan de Bloemendaalseweg. Hierbij het programma voor de eerste week.

Vol = Vol

De kinderen kunnen dagelijks komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden, voor een aantal activiteiten geldt wel, vol = vol. Thuis gaan eten is niet nodig, op de boerderij kan ook gegeten worden, vers belegde broodjes,  pannenkoeken, poffertjes en veel meer!

Dagelijks
Speurtocht, iedere dag kunnen kinderen meedoen met de dierenbingo speurtocht. Met een bingokaart met vragen gaan ze speuren naar dieren op de kinderboerderij. Deelname € 1,00.

Maandag 15 juli Dreumesochtend. Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dierenknuffelen en 'meehelpen'. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3,50. Er kunnen max 15 kinderen deelnemen. 1 ouder/ begeleider per kind.

Tussen 14.00 – 15.00 uur kunnen kinderen geschminkt worden. Bijdrage € 3,50

Dinsdag 16  juli, ’s ochtends activiteit voor stoere meiden en jongens, bushcrafting. Kinderen gaan zich in natuurkleuren schminken, een klein parcours afleggen (net, obstakels etc), een eigen pijl en boog maken en hier mee schieten op een doel, hout sprokkelen, een vuurtje maken met vuursteen, broodje bakken en een hut bouwen. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Bijdrage € 7,50. Tijd: 10.30-12.00 uur.

In de middag kunnen kinderen een zandschilderij maken tussen 14.00-15.00 uur. Liever kleuren? Dat is ook mogelijk met een schilderij met fluwelen contouren. Deelname vanaf € 1,50.

Woensdag 17 juli Wie Durft? 's Ochtends komen er een aantal bijzondere dieren op bezoek op de kinderboerderij van Exotus Serpenti. Van 10.00-11.00 uur of van 11.00-12.00 uur kun je van alles te weten komen over verschillende reptielen onder begeleiding van een dierverzorger van hen. Er kan een maximum aantal deelnemers deelnemen. Deze activiteit betreft een kind-ouder activiteit. Als ouder betaal je ook voor deelname. Deelname € 5,00 pp.

Workshop foamklei, van 14.00 uur tot 15.00 uur, leuke workshop waarbij gewerkt wordt met foamklei en verschillende figuren/ dieren van verschillende materialen naar keuze om te versieren hiermee. Nieuw zijn onder meer prinsessen, piraten, hondjes, eenhoorns, dino’s en elfjes… Bijdrage afhankelijk van gekozen materiaal.

Donderdag 18 juli wordt er ’s ochtends een pony en ezeltjesochtend georganiseerd tussen 10.30 – 12.00 uur. Kinderen gaan meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, maken een leuke knutsel en een cupcakje! Vanaf 4 jaar. Bijdrage € 8,00 incl. ranja. Er kunnen maximaal 15 kinderen deelnemen. ’s Middags kunnen kinderen van 14.00 – 15.00 uur een stokpaardje maken of een zwaardje met allerlei leuke materialen.

Vrijdag 19 juli, komen er bijzondere dieren op bezoek: uilen en roofvogels!. Van 10.00-10.45 uur of van 11.00-11.45 uur kun je van alles te weten komen over deze bijzondere dieren onder begeleiding van een dierverzorger van Uil Topia. Er kan een maximum aantal deelnemers deelnemen. Deze activiteit betreft een kind-ouder activiteit. Als ouder betaal je ook voor deelname. Deelname € 4,50 pp. 's Middags kunnen kinderen van 14.00 – 15.00 uur aan de slag met piepschuim figuren.

Voor alle activiteiten geldt:
Kinderen onder de zes jaar kunnen deelnemen onder begeleiding van een ouder of verzorger. Kinderen kunnen tot een dag van te voren opgegeven worden. Voor een aantal activiteiten is er beperkt plek. Op de dag zelf meedoen? Bel even of er nog plek is. 

Voor meer informatie en opgeven:
Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
0182-514219/ sandra@kinderboerderijgouda.nl www.kinderboerderijgouda.nl

 

 


Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.