Voormalig Jodan Boys trainer Van den IJssel per direct weg als jeugdtrainer bij Ajax

Jeugdtrainer Dennis van den IJssel vertrekt per direct bij Ajax. Dat laat de oefenmeester zelf weten via zijn eigen pagina op LinkedIn. Van den IJssel, voormalig hoofdtrainer van Jodan Boys, was in de afgelopen vierenhalf jaar actief als jeugdtrainer bij Ajax.

Leerzame ervaringen

Van den IJssel begon in 2019 als assistent-trainer van Ajax O19, waarna hij ook assistent-trainer was van Ajax O18. Sinds de zomer van 2021 was hij hoofdtrainer van Ajax O16. 'Waar ramen dicht gaan, staan deuren open', schrijft de trainer, die het hoofdstuk Ajax onlangs heeft afgesloten. 'Een periode, die van onschatbare waarde is geweest voor mijn professionele ontwikkeling. Ik koester de leerzame ervaringen die ik heb opgedaan als trainer/coach en op persoonlijk vlak binnen een buitengewoon team vakcollega's.'

Van den IJssel schrijft verder dat het 'een voorrecht' was om te werken met getalenteerde spelers. Hij is dan ook trots op hun ontwikkeling als voetballer en als mens. 'Het beïnvloeden van "beginnend topsportgedrag" en de juiste mindset vanuit maatwerk waren prachtige individuele projecten', schrijft de oefenmeester, die ook met goede gevoelens terugblikt op onder meer zijn samenwerking met John Heitinga bij Ajax O19 in de Youth League.

Van den IJssel gaat voor nieuwe uitdaging in het voetbal

'Mijn collega's van de verschillende afdelingen hebben mijn tijd bij Ajax verrijkt en veel kennis en inzichten bijgebracht met hun expertise en passie voor het vak. Terwijl ik dit hoofdstuk afsluit, kijk ik vol verwachting uit naar de komende maanden. Dit is een periode waarin ik ruimte neem om nieuwe inspiratie op te doen en mijn perspectieven te verbrede', schrijft Van den IJssel. die zijn kennis graag 'vrij en onbevangen' wil gaan delen bij een nieuwe club.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid