De Theaterbakkerheij

Voorstelling Vrije Vlucht in teken van 4 en 5 mei

Regisseur en schrijver John de Heij interviewde een aantal Goudse jongeren uit acht verschillende landen. Sommige van hen zijn vluchteling. Deze verhalen vormen de basis voor de indrukwekkende voorstelling ‘Vrije Vlucht’ die op donderdag 4 mei wordt opgevoerd in De Theaterbakkerheij.

'Vrije Vlucht’ met meer dan 30 jongeren waaronder een aantal Goudse vluchtelingen. Met poezie, theater, muziek allen over het thema 4 en 5 mei. 

In ‘Vrije vlucht’ komen unieke en authentieke verhalen voorbij, vol persoonlijke dilemma’s en dromen van jongeren. Kunnen we hun hang naar de vrijheid vergelijken met die van ons in 1945? Een voorstelling waar verleden, heden en toekomst van een aantal jonge mensen door elkaar lopen.

theaterbakkerheij vrije vlucht.jpg

Het verhaal

Tien middelbare scholieren vinden de lessen op school behoorlijk zinloos. Een aantal van hen is gevlucht voor de oorlog, anderen wonen hier al hun hele leven. Allen hebben ze een overeenkomst; ze vinden school saai. Daarom besluiten zij voor een weekend naar een echt Hollands villadorp aan de kust van Nederland te gaan. Daar schrijven zij zich in voor een vlucht met een zweefvliegtuig.

Deze muzikale voorstelling is speciaal voor de 4 en 5 mei vieringen gemaakt in samenwerking met De Theaterbakkerheij en Libertum. Uiteraard staan we stil bij de Nationale Dodenherdenking en houden we om 20u00 2 minuten stilte. De voorstelling begint om 20u30. 

De avond bestaat uit twee onderdelen die apart te zijn bezoeken. 

- Allereerst een bijzondere HERDENKING met 2 minuten stilte. 

- En daarna drie mini- voorstellingen die gespeeld worden door meer dan 30 leerlingen van middelbare scholen en een aantal Goudse jongeren die zijn gevlucht uit hun eigen land.

19u30 - inloop

19u45 - 20u15 DODENHERDENKING      

We herdenken, houden 2 minuten stil, er wordt gezongen en er is poezie. Leerling uit 6v Alaya Kraidy zal enkele zelfgeschreven gedichten voorlezen. Steven huisman (leerling 4v) zal zijn zelfgemaakte poezie/film 'Peace' vertonen. 

20u30 ENIGMA, een voorstelling van 20 minuten over het verzet in WO2 geschreven en geregisseerd door 5vwo leerlinge Amaryl Crott (leerling 5v). De voorstelling wordt gespeeld door maar liefst 22 spelers.

20u55 PUIN, een toneelmonoloog van 15 minuten uit de serie 'Grensgeval' over een meisje van 15 wiens vader wordt neergeschoten en zich staande houdt in de oorlog in Joegoslavië (rond 1991) geschreven en geregisseerd door John de Heij, gespeeld door Denise de Koning (een leerling uit 3v).

21u10 VRIJE VLUCHT, ervarings theater van 6 ISK leerlingen en 4 jongeren over vrijheid. Met isk deelnemers Ahmat, Mamery, Relina, Najwa, Bozan, Kerem, Ise.

Zij vertellen hun eigen verhaal. We zien hun angsten, hun moeilijke momenten, hun overenkomsten, hun mooie momenten, hun dankbaarheid, hun hobbys, hun ambities en hun toekomstdromen.  

Is hun vrijheid te vergelijken met die van ons?   

21u45 EINDE

Kaarten zijn te koop op www.theaterbakkerheij.nl

Als je in de KRIMPENERWAARD woont kun je de kaarten gesponsord krijgen door LIBERTUM. 

Stuur dan een mail naar  info@libertum.nl. met mededeling: ik wil graag ... kaarten voor VRIJE VLUCHT.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door GOUDAPOT.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.