De Theaterbakkerheij

Voorstelling Vrije Vlucht in teken van 4 en 5 mei

Regisseur en schrijver John de Heij interviewde een aantal Goudse jongeren uit acht verschillende landen. Sommige van hen zijn vluchteling. Deze verhalen vormen de basis voor de indrukwekkende voorstelling ‘Vrije Vlucht’ die op donderdag 4 mei wordt opgevoerd in De Theaterbakkerheij.

'Vrije Vlucht’ met meer dan 30 jongeren waaronder een aantal Goudse vluchtelingen. Met poezie, theater, muziek allen over het thema 4 en 5 mei. 

In ‘Vrije vlucht’ komen unieke en authentieke verhalen voorbij, vol persoonlijke dilemma’s en dromen van jongeren. Kunnen we hun hang naar de vrijheid vergelijken met die van ons in 1945? Een voorstelling waar verleden, heden en toekomst van een aantal jonge mensen door elkaar lopen.

theaterbakkerheij vrije vlucht.jpg

Het verhaal

Tien middelbare scholieren vinden de lessen op school behoorlijk zinloos. Een aantal van hen is gevlucht voor de oorlog, anderen wonen hier al hun hele leven. Allen hebben ze een overeenkomst; ze vinden school saai. Daarom besluiten zij voor een weekend naar een echt Hollands villadorp aan de kust van Nederland te gaan. Daar schrijven zij zich in voor een vlucht met een zweefvliegtuig.

Deze muzikale voorstelling is speciaal voor de 4 en 5 mei vieringen gemaakt in samenwerking met De Theaterbakkerheij en Libertum. Uiteraard staan we stil bij de Nationale Dodenherdenking en houden we om 20u00 2 minuten stilte. De voorstelling begint om 20u30. 

De avond bestaat uit twee onderdelen die apart te zijn bezoeken. 

- Allereerst een bijzondere HERDENKING met 2 minuten stilte. 

- En daarna drie mini- voorstellingen die gespeeld worden door meer dan 30 leerlingen van middelbare scholen en een aantal Goudse jongeren die zijn gevlucht uit hun eigen land.

19u30 - inloop

19u45 - 20u15 DODENHERDENKING      

We herdenken, houden 2 minuten stil, er wordt gezongen en er is poezie. Leerling uit 6v Alaya Kraidy zal enkele zelfgeschreven gedichten voorlezen. Steven huisman (leerling 4v) zal zijn zelfgemaakte poezie/film 'Peace' vertonen. 

20u30 ENIGMA, een voorstelling van 20 minuten over het verzet in WO2 geschreven en geregisseerd door 5vwo leerlinge Amaryl Crott (leerling 5v). De voorstelling wordt gespeeld door maar liefst 22 spelers.

20u55 PUIN, een toneelmonoloog van 15 minuten uit de serie 'Grensgeval' over een meisje van 15 wiens vader wordt neergeschoten en zich staande houdt in de oorlog in Joegoslavië (rond 1991) geschreven en geregisseerd door John de Heij, gespeeld door Denise de Koning (een leerling uit 3v).

21u10 VRIJE VLUCHT, ervarings theater van 6 ISK leerlingen en 4 jongeren over vrijheid. Met isk deelnemers Ahmat, Mamery, Relina, Najwa, Bozan, Kerem, Ise.

Zij vertellen hun eigen verhaal. We zien hun angsten, hun moeilijke momenten, hun overenkomsten, hun mooie momenten, hun dankbaarheid, hun hobbys, hun ambities en hun toekomstdromen.  

Is hun vrijheid te vergelijken met die van ons?   

21u45 EINDE

Kaarten zijn te koop op www.theaterbakkerheij.nl

Als je in de KRIMPENERWAARD woont kun je de kaarten gesponsord krijgen door LIBERTUM. 

Stuur dan een mail naar  info@libertum.nl. met mededeling: ik wil graag ... kaarten voor VRIJE VLUCHT.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door GOUDAPOT.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.