AS Media

Vrachtwagen met gevechtstank boort zich in geluidswal

Een vrachtwagen van defensie geladen met een Leopard-gevechtstank heeft zich maandagmiddag rond 15u00 in een geluidswal geboord, aan de Rijksweg A12 op de grens van Gouda en Reeuwijk. Een lekke band van de vrachtwagen is de oorzaak van het ongeluk. De chauffeur van het voertuig is bij het ongeluk gewond geraakt. 

Op de oplegger van de combinatie staat een Leopard tank type 2A4 van de Historische Verzamelingen Landmacht. Dit museum houdt historische voertuigen rijdend. De tank werd vervoerd voor een onderhoudsbeurt.

De schade die de combinatie heeft veroorzaakt, is enorm. Er zijn momenteel drie van de vier rijstroken dicht. De afhandeling gaat nog wel een tijd in beslag nemen.

Later meer...


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.