Expo Gouda Maakt

Vrijwilligersfeest voor Goudgevers Gouda750 jaar

Gouda bestaat 750 jaar! Vrijwilligers zetten zich met hart en ziel belangeloos in voor dit bijzondere jaar. Dankzij de vrijwilligers, dit jaar Goudgevers genoemd, was er een mooie opening van dit jaar, een Super Cool Kidsfeest. Er zijn Goudse giganten, Goudse iconen en een wandkleed gemaakt. Vrijwilligers hebben Goudse verhalen en foto’s verzameld. Er worden wandelingen, lezingen en toneelstukken gehouden. Vele Goudgevers zetten zich in voor duurzaamheid en een schoon Gouda. Hoogste tijd om hen in het zonnetje te zetten!

gouda750 vrijwilligersfeest.jpeg

Daarnaast hebben de Goudse vrijwilligers zich afgelopen twee jaar, ondanks moeilijke omstandigheden, ingezet voor Gouda. Van hulp bij het boodschappen doen, muzikale buiten optredens bij zorgcentra, het verwelkomen van vluchtelingen op de Hotelboot en de Blokkerlocatie. Het verzorgen van maaltijden in Buurtcentra of gezellig met iemand op stap. Ook sportclubs, culturele- en natuurorganisaties hebben op creatieve wijze zo veel mogelijk activiteiten georganiseerd. 

Kortom; onze vrijwilligers in Gouda zijn Goudgevers!

Feest voor vrijwilligers 

Daarom wil de gemeente Gouda op vrijdag 14 oktober 2022 onze Goudgevers bedanken voor hun inzet. Vrijwilligers zijn van harte welkom op het vrijwilligersfeest “Gouda750”.

Aanmelden voor het feest kan van 1 juni 2022 tot en met 13 oktober 2022. Neem hiervoor contact op met je eigen organisatie of mail naar vip@gouda.nl t.a.v. Mary Geerts en Ingrid Vink.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 11:18

Politie waarschuwt voor malafide stroopwafelverkoper

Agenten waarschuwen voor een man die Goudse stroopwafels verkoopt in de gemeente Reimerswaal. De man zou ook chocolade verkopen, maar eigenlijk heeft hij hele andere plannen. Volgens de politie is er sprake van iemand die met een babbeltruc diefstallen wil plegen. Of het om een Goudse stroopwafelverkoper gaat, is niet bekend.

Advertorial Winkels vandaag 10:34

GoStores Woonmaand bij GoStores Gouda

Het is weer oktober en dat betekent dat we ons weer opmaken voor de herfst! Tijd om het binnen weer gezellig te maken, je zomerdekbed in te ruilen voor wat warmers en om eindelijk die tocht-strips te installeren. De hele maand oktober staat GoStores Gouda in het teken van wonen! Iedere week vind je een leuke blog met de laatste woontrends of een leuke winactie. Maak kans op mooie woonprijzen t.w.v. 250 euro.

Verkeer en vervoer vandaag 10:16

Brugwachtershuisje Steve Bikobrug is niet meer (nodig)

Het brugwachtershuisje van de Steve Bikobrug is maandag verwijderd.  Het huisje is niet meer nodig. De brug is opgeknapt en de brugbediening is verplaatst naar het Huis van de Stad. De brug wordt nu op afstand bediend.    

Gemeente vandaag 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.

Gezondheid en welzijn vandaag 09:22

Wanneer ben jij aan de beurt?

60-plussers, de griepprik groep en mensen met een hoger medisch risico worden nu uitgenodigd voor de Corona herhaalprik. Daarna kan iedereen vanaf 12 jaar uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Weten welk geboortejaar aan de beurt is? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/herhaalprik

Calamiteiten vandaag 09:00

Politie schrijft zestien boetes uit bij bromfiets controle aan Ronsseweg

Agenten van politie Basisteam Gouda hebben donderdagmorgen aan de Ronsseweg een zogeheten MONO en bromfietscontrole gehouden. MONO rijden, dat is ongestoord, zonder afleiding van je mobiele telefoon, onderweg zijn. Met deze controles wil de politie de kans op ongelukken verkleinen.