Museum Gouda, Fred Ernst
Advertorial Museum

'Vroeger stond je ook in de rij voor ijssalon Italia'

Je verjaardag vieren met meer dan 850 gasten. Dat gebeurt Museum Gouda niet vaak! Dit jaar wel. Wat was het afgelopen zondag een feest om de mijlpaal van het 150-jarig bestaan te vieren en iedereen welkom te heten in IJssalon Italia. Er waren veel oh’s en ah’s en in de rij staan leek niemand erg te vinden. Een bezoeker zei met een lach: “Vroeger stond je ook in de rij voor de ijssalon!”

Warme herinneringen

Veel Gouwenaars koesteren warme herinneringen aan Italia Gouda, een heel aantal is terug te lezen in de schrijfblokken die in de tentoonstelling te vinden zijn. Want Italia was - met de woorden van Femke Haijtema - een plek "waar jongeren kwamen om te flirten, nieuwkomers om ervaringen uit te wisselen en bruidsparen om te vieren".

Naast de salon was er ook lekkers! Het ijs van David's Gelato in de tuin werd heel erg op prijs gesteld. De bolletjes-scheppers hadden het er druk mee.

 
 

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.