Vuurwerkverkoop is weer afgegaan

Goeiedag! Het voelt misschien als een dinsdag, maar toch is het vandaag donderdag. De 28ste om precies te zijn. Liefhebbers van vuurwerk hebben vast uitgekeken naar deze datum, want vanaf vandaag kan jij je vuurwerk kopen en ophalen bij de verkooppunten.

Oudjaarsdag

De vuurwerkverkoop start donderdag. Winkels met een speciale vergunning mogen vanaf vandaag drie dagen lang vuurwerk verkopen. Tot en met aanstaande zaterdag kan je dat doen, want zondag (de 31ste) mogen vuurwerkverkopers dat niet. Dat komt omdat Oudjaarsdag dit jaar op een zondag valt.

Online begon de vuurwerkverkoop al half november. Mensen lijken tot nu toe evenveel vuurwerk te kopen als vorig jaar. Zo was er vorige week vrijdag volgens de vuurwerkbranche online bijna evenveel vuurwerk verkocht als in dezelfde periode vorig jaar.

In 2022 bereikte de branche een recordomzet van 110 miljoen euro. In de twee jaar daarvoor was er een landelijk vuurwerkverbod vanwege corona. De overheid wilde de zorg niet verder belasten. Elk jaar raken mensen gewond door vuurwerk. Vooral handen en ogen moeten het ontgelden.

Winkels die vuurwerk verkopen, zijn verplicht een gratis veiligheidsbril en aansteeklont mee te geven bij het gekochte vuurwerk.

Minder verkooppunten

Dit jaar zijn er, net als vorig jaar, minder winkeliers die vuurwerk verkopen. Op 918 plekken wordt dit jaar vuurwerk verkocht. In 2019 waren er nog 1.387 verkooppunten.

Op plekken waar geen vuurwerkverbod geldt, mag vuurwerk alleen worden afgestoken op 31 december tussen 18u00 en 2u00. Sterretjes, fonteintjes en knalerwten mogen het hele jaar worden verkocht en afgestoken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.