Advertorial Evenementen

Wandel mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag

Wandel mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag 2024 in Gouda! Je loopt in kleine groepjes, en staat onderweg stil voor een verhaal, gedicht of muziek. Na afloop eet je samen met de andere wandelaars en de organisatie de Vrijheidssoep.

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei vieren we onze vrijheid. Maar om ons heen, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen we ondanks onze verschillen vreedzaam samenleven?

Van het verleden en heden naar de toekomst

Op Bevrijdingsdag willen we samen oplopen: geboren Gouwenaars en nieuwkomers, zwart en wit, jong en oud. De wandeling voert ons van de Tweede Wereldoorlog naar de realiteit van vandaag. Om te eindigen in een hoopvolle toekomst. Want samen kunnen we het verschil maken!

Expositie, minimarkt en Vrijheidssoep

Vertrekpunt van de wandeling is het Nelson Mandela Centrum in Vreewijk; een wijk in Gouda waarin straatnamen, plantsoenen, borden en bomen ons herinneren aan oorlog en vrede. Onderweg staan de wandelaars stil op bijzondere plekken; voor een verhaal, een gedicht, een voordracht of muziek.

De laatste stop is bij de expositie ‘Wat betekenen mensenrechten voor jou?’ van Amnesty International, afdeling Gouda, in het Nelson Mandela Centrum. Daar is ook een minimarkt van Goudse organisaties die zich inzetten voor vrijheid, vrede en gastvrijheid, en eten de betrokkenen samen Vrijheidssoep met brood.

Praktische informatie

Datum: zondag 5 mei 2024
Start: Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79, 2806 JM Gouda
Vertrektijd: vanaf 15u00 om het kwartier
Kosten: geen

De deelnemers wandelen met een gids, in kleine groepjes die om het kwartier vertrekken. Onnodig te zeggen dat iedereen daarbij welkom is! Meld je wel snel aan, want vol is vol. Je hoort dan van ons in welke groep je bent ingedeeld, en hoe laat die vertrekt.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.

Advertorial Muziek gisteren 08:43

Heel weekeinde vol ART & MUSIC op GOUDasfalt

Een heel weekend vol ART & MUSIC op GOUDasfalt. Elf kunstenaars en tien muzikale acts vertonen als onderdeel van Open Atelier Gouda op zaterdag 13 en zondag 14 april hun kunsten op de creatieve broedplaats aan de Gouderaksedijk.