Gemeente Gouda

Wandelen met wethouder Anna van Popering

Sinds 29 juni is Anna van Popering wethouder Sociaal Domein van Gouda. Als echte Goudse kent ze de stad en haar inwoners goed. En natuurlijk heeft zij zich inmiddels flink ingelezen op haar nieuwe rol. Maar het werk van een wethouder gaat over veel meer dan alleen papieren dossiers. Het gaat om Gouwenaars en hun levens. Daarom trekt wethouder Van Popering de stad in voor bijzondere ontmoetingen. En hoe kan dat beter dan tijdens een wandeling?

Wethouder Van Popering: “Zorgen voor publieke gezondheid is 1 van mijn taken als wethouder. Bewegen hoort daarbij. Bovendien ben ik zelf dol op wandelen. Daarom lijkt dit mij een ideale manier van kennismaken met elkaar.”

Wil jij de wethouder meer vertellen over zaken in het Sociaal Domein waar je zelf mee te maken hebt? Bijvoorbeeld over hoe het voor je is om mantelzorger te zijn? Of hoe (on)toegankelijk de stad is als je een rolstoel gebruikt? Hoe je het vond om in te burgeren als nieuwe Nederlander? Geef je dan op via het formulier voor een wandeling en wie weet ben je binnenkort aan het wandelen met de wethouder!

De wandelingen zijn bedoeld voor iedereen. Is wandelen voor jou niet vanzelfsprekend? Bijvoorbeeld omdat je een beperking hebt? Dan kun je op het formulier aangeven wat wij kunnen doen om daar rekening mee te houden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.

Advertorial Muziek gisteren 08:43

Heel weekeinde vol ART & MUSIC op GOUDasfalt

Een heel weekend vol ART & MUSIC op GOUDasfalt. Elf kunstenaars en tien muzikale acts vertonen als onderdeel van Open Atelier Gouda op zaterdag 13 en zondag 14 april hun kunsten op de creatieve broedplaats aan de Gouderaksedijk.

Verkeer en vervoer gisteren 08:37

Deze week geen treinverkeer tussen Gouda en Den Haag

ProRail werkt van zaterdag 13 april tot en met zondag 21 april aan het spoor tussen Gouda en Den Haag. De spoorbeheerder vernieuwt onder meer een tweetal duikers bij Bleiswijk. Dit zijn tunnels onder het spoor waar water doorheen loopt. Ook werkt ProRail op verschillende plekken aan de bovenleiding. Dit heeft consequenties voor het treinverkeer tussen Gouda en Den Haag.