Advertorial Evenementen

Wandelroute Oude Cleywech tijdens Goudse Hofstedendagen

Wethouder Thierry van Vugt en zijn inmiddels afgezwaaide collega Rogier Tetteroo openden vorig jaar gezamenlijk de Hofstedendagen 2023. De opening vond plaats door het onthullen van het bord wat verwijst naar de wandelroute Oude Cleywech.

Historische achtergrond

De wethouders verrichtten de openingshandeling op de kruising van de Bloemendaalseweg en de Groenhovenweg (nabij de manage).

De borden zullen gedurende de Hofstededagen geplaatst worden. Via de te downloaden app krijg je historische achtergrond informatie van een aantal van de mooie hofsteden aan de voormalige “Cleywech”.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze cultuurhistorische wandelroute te ervaren.

Wandeling via XPLRE app

In samenwerking met Gemeente Gouda en de Vereniging Bescherming Bloemendaalseweg (VBB), is de XPLRE app voorzien van een wandeling langs Ridder van Catsweg en Bloemendaalseweg. De wandeling voorziet de lezer van allerlei (historische) informatie over dit historische stuk Gouda. Download de app via Google Playstore of Apple App store. De app is te vinden onder de naam “XPLRE Gouda” en de wandeling heet “De oude Cleywech”

Het volledige programma van de Hofstedendagen 2024 is te vinden op: www.goudsehofstedendagen.nl


Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.