Wat doen we met al die bladeren?

De herfst is weer begonnen. Het jaargetijde waarin de 'r' weer in de maand zit en de blaadjes weer van de bomen vallen. De gemeente Gouda en Cyclus zijn bezig om de bladeren op te ruimen, maar vraagt daarbij ook de hulp van de Gouwenaars.

Afgevallen bladeren zijn nuttig: vanwege hun voedingsstoffen en als bescherming tegen de vorst. Maar op een aantal plekken zijn ze minder gewenst. De gemeente en Cyclus zorgen voor de verwijdering van dat bladafval – en stelt tegelijkertijd voorzieningen beschikbaar voor de Goudse bewoners.

Op straat

Medewerkers van Cyclus ruimen samen met medewerkers van Promen deze maanden het blad op dat op straten en stoepen ligt. Hoe vaak dat gebeurt, hangt onder meer af van het aantal bomen, het soort bomen en het weer. Bladeren die in plantsoenen vallen, worden één keer per jaar opgeruimd, waar dat nodig is. Ook als er (te) veel blad blijft liggen op grasvelden, zorgt de gemeente dat dit verwijderd wordt.

Schoonaanhanger

Voor het opruimen van (zwerf)afval kun je ook de schoon-aanhanger lenen. In de aanhanger vind je alles wat je nodig hebt om je schoonmaakactie tot een succes te maken: afvalgrijpers, vuilniszakken, afvalringen, bezems, veiligheidshesjes, handschoenen en afvalcontainers voor de volle vuilniszakken.

Bladkorven

De gemeente en Cyclus nodigen je als inwoner uit een handje te helpen. Voor het zevende jaar worden begin oktober door heel Gouda bladkorven geplaatst. De bladkorven zijn bedoeld voor bladafval van bomen in de openbare ruimte. Ze worden vóór en na het weekend geleegd. De in de afgelopen jaren opgedane ervaringen met de bladkorven worden na deze herfst geëvalueerd. Met het verzoek geen bladerhopen op de openbare weg te vegen: dat kan voor fietsers en wandelaars gevaar opleveren.

Bladoverlast?

Wil je een melding doen van bladoverlast, neem dan contact op met Cyclus: tel. 0182-547500. Blad- of snoeiafval uit eigen tuin kun je zelf composteren, dan wel zonder kosten bij Cyclus inleveren of in je groene container voor GFT-afval doen. Kijk voor de Cyclus Afvalbrengstations op www.cyclus.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Koningsdag vandaag 13:00

De vlag uit met Koningsdag? Wie doet het nog?

Word Koningsdag elk jaar met enthousiasme tegemoet gezien? Volgens een enquête uitgevoerd door het buurtplatform Nextdoor, dat buren met elkaar verbindt, kijkt 29% er écht naar uit, maar is uiteindelijk het merendeel (66%) wel voor het vieren van Koningsdag te porren.

Advertorial Winkels vandaag 12:00

Klant is Koning VIP-avond bij Diertotaal Utopia in Winkelcentrum Bloemendaal

Diertotaal Utopia heeft iets leuks voor je in petto! Op woensdag 24 april in Winkelcentrum Goverwelle en donderdag 25 april in Winkelcentrum Bloemendaal zijn het de Klant is Koning VIP avonden bij Diertotaal Utopia. Met Koninklijke aanbiedingen. Maak kans op leuke prijzen. Een hapje en drankje. En natuurlijk wat lekkers om mee te nemen voor je huisdier.

Gemeente vandaag 10:23

Maak op tijd afspraak voor paspoort, rijbewijs of identiteitskaart

De gemeente Gouda heeft net als andere gemeenten te maken met lange wachttijden voor het aanvragen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen. Daarom vraagt de gemeente je om alleen een afspraak te maken als het echt nodig is. Bijvoorbeeld als het document binnen 4 weken verloopt. 

Weer in Gouda vandaag 08:50

Buiig en fris, maar vanaf Koningsdag wordt het warmer

Het weer van donderdag lijkt erg op dat van woensdag. Het is een wisselvallige dag met enkele buien, maar er zijn ook droge perioden met zon. Het blijft nog altijd koud, met een maximumtemperatuur van 10 graden.

Calamiteiten gisteren 19:48

Gaslekkage ontdekt onder water aan Turfmarkt

In het water aan de Turfmarkt is woensdagmiddag rond 17u40 een gaslekkage ontstaan. Nadat passanten bubbels hadden gezien in het water werd de brandweer opgeroepen om onderzoek te verrichten. Door de brandweer zijn meerdere metingen verricht waaruit duidelijk werd dat het om een gaslekkage gaat. Geen gewoon gas, maar moerasgas.

4 en 5 mei gisteren 18:53

Rondleiding ‘Gouda in de oorlog’ op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.