Wat pubers doen, maar je niet vertellen...

Ben jij ouder van een puber tussen de 10 en 18 jaar en woon je in Gouda? Dan mag je dit niet missen! Op 22 mei is er in De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat een Puberbeurs waar je alles leert over wat pubers doen maar jou niet vertellen... Alcohol, vapen, roken en meer! 

Onder invloed

Onderdeel van deze puberbeurs is de theatervoorstelling Onder Invloed van theatergroep PlayBack! Lach en leer samen met andere ouders over hoe je openlijk met je kind kunt praten over deze verleidingen. Voorkom conflicten en maak afspraken op een effectieve manier!

Verleidingen

In de puberteit wordt je kind geconfronteerd met allerlei verleidingen. Je puber krijgt te maken met genotmiddelen zoals alcohol, roken en drugs (bijvoorbeeld cannabis). Dan is het belangrijk dat je kind weerbaar is en een eigen keuze kan maken. Leeftijdgenoten hebben hier invloed op, maar ook jij als ouder of opvoeder. Hoe praat je open met je kind over het risico van deze verleidingen? Hoe voorkom je conflicten?

Doelstelling

Je leert hoe je met je puberende kind in gesprek kunt gaan over drank en drugs.

Voor wie

Voor ouders en opvoeders van kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Professionals en andere geïnteresseerden zijn ook welkom.

Inhoud

Programma

19.00-19.30: inloop en infomarkt
19.30-20.30: theater Onder Invloed
20.30-21.00: panelgesprek
21.00-21.30: infomarkt

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt staan organisaties waar je als ouders en verzorgers wat aan hebt. Je kunt onder meer vragen stellen of hulp vragen aan deskundigen en in gesprek gaan met andere ouders.

Theatervoorstelling

Tijdens de ouderavond Onder Invloed houden de acteurs van PlayBack ouders op een luchtige wijze een spiegel voor. Ze spelen herkenbare en vaak grappige situaties aan de keukentafel.

Door uit te leggen wat er in die situaties gebeurt, begeleiden de acteurs je in het voeren van een gesprek. Ook leren ze je hoe je afspraken kunt maken en effectief met je kind kunt communiceren over alcohol- en drugsgebruik.

Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de invloed van de alcoholwet op jongeren en hun opvoeding.

PlayBack maakt gebruik van 'terugspeeltheater'. Een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind.

De Goudse Waarden
Heemskerkstraat 105
2805 SN Gouda
bekijk op kaart

Data en tijden
De ouderavond duurt 2,5 uur
Woensdag 22 mei 2024
19u00 - 21u30

Meer informatie Centrum voor Jeugd en Gezin
E-mailadres info@​cjgcursus.nl
Telefoonnummer 088 254 23 84


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.