Waterpoloster Marit van der Weijden met Oranje op oefenstage in Barcelona

Van 2 tot en met 5 april zijn de Nederlandse waterpolovrouwen, met de Goudse Marit van der Weijden, op oefenstage in Barcelona. In totaal worden vier oefenwedstrijden gespeeld tegen Sabadell en Mataro. De clubs behoren tot de beste teams van Europa.  

De selectie van bondscoach Evangelos Doudesis bestaat uit tien speelsters die uitkomen in de eredivisie en drie die actief zijn in het buitenland. Doudesis: ,,Er zijn paar nieuwe namen in de team.  Tess van der Meer en Anniek Roekevisch debuteren zelfs. Veel bekende gezichten zijn afwezig omdat we bezig zijn met twee processen tegelijkertijd: De ‘Road to Paris’ en de ‘Road… na Paris’. ‘’ 

De selectie:
1. Lieke Rogge, ZV De Zaan
2. ⁠Bente Rogge, ZV De Zaan
3. ⁠Britt van den Dobbelsteen, ZV De Zaan
4. ⁠Lois den Ouden, ZV De Zaan 
5. Iris Wolves, Polar Bears
6. Lola Moolhuijzen, Polar Bears
7. ⁠Anniek Roekevisch, Polar Bears
8. ⁠Sarah Buis, UZSC
9. ⁠Noa de Vries, Het Ravijn
10. ⁠Tess van der Meer, ZVL-1886
11. ⁠Nina ten Broek, Terrassa (Spanje)
12. ⁠Fleurien Bosveld, Terrassa (Spanje)
13. ⁠Marit van der Weijden, Mediterani (Spanje)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.

Advertorial Muziek gisteren 08:43

Heel weekeinde vol ART & MUSIC op GOUDasfalt

Een heel weekend vol ART & MUSIC op GOUDasfalt. Elf kunstenaars en tien muzikale acts vertonen als onderdeel van Open Atelier Gouda op zaterdag 13 en zondag 14 april hun kunsten op de creatieve broedplaats aan de Gouderaksedijk.