Waterscouting Cornelis de Houtman Nederlands Kampioen lelievlet zeilen

Waterscouting Cornelis de Houtman is afgelopen weekend Nederlands Kampioen lelievlet zeilen geworden in de klasse tot en met 15 jaar.

Het Nederlands Kampioenschap lelievlet zeilen vindt ieder jaar plaats op Scoutinglandgoed Zeewolde. Tijdens dit weekend streden waterscouts uit het hele land tegen elkaar voor de titel beste waterscouts van Nederland.

In totaal deden er 70 boten vanuit alle hoeken van het land mee. De deelnemers hadden zich eerder dit jaar gekwalificeerd bij de regionale wedstrijden en mochten nu hun zeilkunsten op het landelijke niveau vertonen.

De boot met zeilnummer 243 van Waterscouting Cornelis de Houtman heeft in de klasse tot en met 15 jaar de eerste prijs behaald en neemt daarmee de wisselprijs voor het Nederlands Kampioenschap mee naar Gouda. Op zaterdag is deze boot drie keer eerste geworden tijdens de wedstrijden. Op zondag is deze boot een keer tweede en twee keer eerste geworden.

Ook heeft de boot met zeilnummer 797 van Waterscouting Cornelis de Houtman de derde prijs behaald in de open klasse van het Nederlands Kampioenschap lelievlet zeilen.

Wil je meer weten over Waterscouting Cornelis de Houtman of wil je een keertje komen kijken op zaterdag tijdens hun activiteiten? Check dan www.cornelisdehoutman.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.