We kunnen gaan eten en borrelen bij nieuw eetcafé Borrelzzz
Het nieuwe eetcafé Borrelzzz is open. We kunnen dus gaan eten en borrelen bij Borrelzzz. Borrelzzz is in de plaats gekomen waar voorheen het Indonesisch restaurant Nusa zat: Achter de Kerk nr. 5. Barry Krupe, zijn vrouw Jacqueline en dochters Misha en Ruby zijn de trotse en nieuwe eigenaren van eetcafé Borrelzzz. Met z’n vieren gaan ze de horecagelegenheid runnen.
Borrelzzz zit op een prachtige plek naast en tegenover de Sint Janskerk. Een prima horecalocatie waar voorheen het Indonesisch concept genaamd Nusa was gevestigd. “Borrelzzz is een gezellig Hollands eetcafé waar het goed toeven is. We gaan eenvoudige maaltijden serveren, zoals biefstuk en schnitzel met alles erop en eraan”, zo vertelt Barry die eind september de overdrachtspapieren ondertekende.
Barry was toen nog projectleider bij een aluminiumkozijnenfabriek en is in zijn vrije tijd DJ. “Maar onze familie is altijd in de horeca in de regio bezig en actief geweest. Vooral veel in het Haagse. Het zit in onze genen. We wonen nu een jaar in Gouda. En draaiden voorheen onze bardiensten bij verenigingen, en tegenwoordig bij Friends en Lobbes. En nu voor het eerst echt een eigen horecagelegenheid.”
Startklaar
Bij Borrelzzz stonden ze de afgelopen weken te borrelen en te popelen om open te gaan en te beginnen. “We hebben er veel zin in. Zeker ook in de komende voorbereidingen. We gaan de boel opfrissen en verven en wat dingen aanpassen. Wij hebben ongelofelijk veel zin in dit nieuwe avontuur en gaan dan ook direct aan de slag om Borrelzzz startklaar te maken! We verwachten 1 december open te kunnen en open te gaan…”, aldus Barry eind september. De opening is dus iets eerder dan gepland.
Nusa
Met de komst van Borrelzzz sloot het Indonesisch restaurant Nusa derhalve haar deuren. Binnen drie jaar is de vestiging in Gouda - onderdeel van een keten met meerdere zaken - dicht. Een paar maanden geleden besloten Wayan Rusmini en Joost van Vliet al hun restaurant te koop te zetten. De twee wonen zelf al op Aruba.
De Goudse locatie was onderdeel van een groep van vijf restaurantlocaties alsmede een centrale keuken in Reeuwijk waar een groot aantal gerechten worden voorbereid voor de verschillende locaties, waaronder Alphen aan den Rijn, Woerden, Sluishaven en Tilburg. De eerste vestiging, achter de Sint-Janskerk in Gouda, was nét drie maanden open toen het coronavirus de horeca vleugellam maakte.