Parole/ZoGouds.nl, Pieter van Vliet

Week met sterk wisselende temperatuur

De nieuwe week start opnieuw wisselvallig met verspreid over het Groene Hartgebied buien. Af en toe breekt ook de zon door. De maxima liggen rond 11 graden Celsius. De zuidwestenwind is matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 à 5 Beaufort.

Na een kletsnatte periode lijkt dinsdag een overgangsdag te worden naar een iets langere droge periode. Lokaal kan nog een enkele bui vallen, maar over het algemeen overheersen de droge perioden. De zon schijnt van tijd tot tijd en daarmee ziet het er al vriendelijker uit. De wind komt uit noordelijke richtingen en dit zorgt ervoor dat de temperatuur lager uitvalt dan voorgaande dagen. Het wordt maximaal 6 of 7 graden Celsius.

De nacht naar woensdag verloopt droog met kans op mist. Ook de temperatuur daalt flink met minima die in het Groene Hart uitkomen rond 2 graden boven het vriespunt.

Het weer op de verkiezingsdag ziet er momenteel gunstig uit. De paraplu kan hoogstwaarschijnlijk thuis blijven. De dag begint fris met in het Groene Hart temperaturen die maar een fractie boven het vriespunt liggen. De dag begint ook grijs met laaghangende bewolking of mist. Gedurende de dag blijft het op de meeste plaatsen droog en is de zon af en toe te zien. Met maxima die uitkomen rond 6 graden Celsius is het vrij koud.

Ook donderdag lijkt nog geheel droog te verlopen, maar de dagen hierna neemt de wisselvalligheid toe. Met een wind die draait naar het westen tot noordwesten worden geregeld buien naar onze omgeving aangevoerd. De temperatuur loopt eerst weer flink op met op donderdag 11 graden Celsius.

Vanaf vrijdag laat de temperatuur een dalende tendens zien.

Zie het overzicht van de weerstations meteo-gouda.nl/weerstations-k

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid