Parole/ZoGouds.nl, Pieter van Vliet

Week met sterk wisselende temperatuur

De nieuwe week start opnieuw wisselvallig met verspreid over het Groene Hartgebied buien. Af en toe breekt ook de zon door. De maxima liggen rond 11 graden Celsius. De zuidwestenwind is matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 à 5 Beaufort.

Na een kletsnatte periode lijkt dinsdag een overgangsdag te worden naar een iets langere droge periode. Lokaal kan nog een enkele bui vallen, maar over het algemeen overheersen de droge perioden. De zon schijnt van tijd tot tijd en daarmee ziet het er al vriendelijker uit. De wind komt uit noordelijke richtingen en dit zorgt ervoor dat de temperatuur lager uitvalt dan voorgaande dagen. Het wordt maximaal 6 of 7 graden Celsius.

De nacht naar woensdag verloopt droog met kans op mist. Ook de temperatuur daalt flink met minima die in het Groene Hart uitkomen rond 2 graden boven het vriespunt.

Het weer op de verkiezingsdag ziet er momenteel gunstig uit. De paraplu kan hoogstwaarschijnlijk thuis blijven. De dag begint fris met in het Groene Hart temperaturen die maar een fractie boven het vriespunt liggen. De dag begint ook grijs met laaghangende bewolking of mist. Gedurende de dag blijft het op de meeste plaatsen droog en is de zon af en toe te zien. Met maxima die uitkomen rond 6 graden Celsius is het vrij koud.

Ook donderdag lijkt nog geheel droog te verlopen, maar de dagen hierna neemt de wisselvalligheid toe. Met een wind die draait naar het westen tot noordwesten worden geregeld buien naar onze omgeving aangevoerd. De temperatuur loopt eerst weer flink op met op donderdag 11 graden Celsius.

Vanaf vrijdag laat de temperatuur een dalende tendens zien.

Zie het overzicht van de weerstations meteo-gouda.nl/weerstations-k

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.