Gemeente Gouda, Maak Gouda Duurzaam
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Week van de groene, duurzame acties: doe mee!

Van 4 tot en met 10 april is het de Week van de Groene Tuin! Tijdens deze week gaan we zoveel mogelijk onze tuinen en balkons vergroenen. Doe je mee?

Met je groene tuin of balkon heb je minder wateroverlast en hittestress door het veranderende klimaat. Met groen verwelkom je ook insecten, vogels en andere dieren en draag je bij aan biodiversiteit. Bovendien krijgen plagen en onkruid in een evenwichtige tuin minder ruimte en zijn minder chemische bestrijdingsmiddelen nodig. Op de website www.maakgoudaduurzaam.nl vind je voldoende inspiratie.

In 7 makkelijke stappen naar een groene tuin

Tuinieren hoeft niet moeilijk te zijn. De folder van de Tuinambassadeurs geeft aan hoe je een groene tuin aanlegt en mooi kan houden. Kijk wel even hoeveel zon je hebt en wat voor soort grond er is. De voorgestelde planten zijn overal verkrijgbaar en het zijn gemakkelijke groeiers. Veel tuinplezier!

Leg een geveltuin aan

Heb je geen voortuin? Maak dan een geveltuin. Zo zorg je eenvoudig voor meer groen. Een geveltuin verkoelt je huis in de zomer en zorgt dat regenwater makkelijker de grond in kan zakken. En het staat ook erg mooi.

Doe mee met NK-Tegelwippen

Is jouw tuin vooral betegeld? Kijk dan eens of je wat tegels kan vervangen door planten. En meld je gewipte tegels dan meteen aan voor het NK Tegelwippen en help Gouda naar de overwinning.

Omgaan met droogte en wateroverlast

Door het veranderende klimaat krijgen we steeds vaker te maken met droogte en wateroverlast. Een groene tuin is klimaat bestendig. Kijk hoe je jouw tuin nog meer klimaatbestendig kunt maken!

Gratis tuinadvies

De Goudse tuinambassadeurs zijn opgeleid door IVN/KNNV en betrokken bij stichting Steenbreek. Gratis advies van de tuinambassadeurs aanvragen?

Meer doen voor planten en dieren

Veel dieren hebben het moeilijk. Bijvoorbeeld egels en wilde bijen. Wil je weten wat je voor hen kunt doen in je (groene) tuin? Lees dan verder bij ons thema biodiversiteit.

Wist je dat onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die omgeven zijn door groen gelukkiger zijn en ook sneller beter als ze ziek zijn!


Voor nog meer inspiratie kun je kijken op de website van de Week van de Groene Tuin.


Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.