Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Weer speelt geen rol meer bij uitschrijven parkeerboetes: aantal 5x zo hoog

Het aantal parkeerboetes in Gouda is in 2022 fors toegenomen. De gemeente deelde vorig jaar 16.261 boetes uit, een vervijfvoudiging ten opzichte van 2020, toen de teller bleef steken op 3.287. De verhoging is grotendeels toe te schrijven op de invoering van de scanauto. Het oude werk van de parkeerwachters werd buiten en met de hand gedaan. Bij regen of kou werd er veel minder geschreven, zo geeft de gemeente Gouda toe.

"De stijging van het aantal parkeerboetes in 2022 wordt veroorzaakt door de inzet van de scanauto", zo beaamt een woordvoerder van de gemeente. "Het oude werk werd echt met de hand gedaan dus bij regen of kou werd er minder geschreven. Nu echter met de scanauto is het weer niet van invloed. Ongeacht de weersomstandigheden kunnen de scans worden gemaakt."

Bovendien kan de computer in de scanauto sneller handelen waardoor met een snelheid van tussen de 30 en 50 km/uur meer foto’s kunnen worden gemaakt.

De scanauto wordt sinds april vorig jaar gebruikt om foutparkeerders te beboeten. In 2021 werden er nog 4.885 boetes uitgedeeld, in 2020 waren het er 3.287. En in 2022 dus 16.261, een vervijfvoudiging ten opzichte van 2020.

De boetes waren in 2022 goed voor bijna vier miljoen euro aan inkomsten voor Gouda.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid