Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Weer speelt geen rol meer bij uitschrijven parkeerboetes: aantal 5x zo hoog

Het aantal parkeerboetes in Gouda is in 2022 fors toegenomen. De gemeente deelde vorig jaar 16.261 boetes uit, een vervijfvoudiging ten opzichte van 2020, toen de teller bleef steken op 3.287. De verhoging is grotendeels toe te schrijven op de invoering van de scanauto. Het oude werk van de parkeerwachters werd buiten en met de hand gedaan. Bij regen of kou werd er veel minder geschreven, zo geeft de gemeente Gouda toe.

"De stijging van het aantal parkeerboetes in 2022 wordt veroorzaakt door de inzet van de scanauto", zo beaamt een woordvoerder van de gemeente. "Het oude werk werd echt met de hand gedaan dus bij regen of kou werd er minder geschreven. Nu echter met de scanauto is het weer niet van invloed. Ongeacht de weersomstandigheden kunnen de scans worden gemaakt."

Bovendien kan de computer in de scanauto sneller handelen waardoor met een snelheid van tussen de 30 en 50 km/uur meer foto’s kunnen worden gemaakt.

De scanauto wordt sinds april vorig jaar gebruikt om foutparkeerders te beboeten. In 2021 werden er nog 4.885 boetes uitgedeeld, in 2020 waren het er 3.287. En in 2022 dus 16.261, een vervijfvoudiging ten opzichte van 2020.

De boetes waren in 2022 goed voor bijna vier miljoen euro aan inkomsten voor Gouda.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.