Weer stap gezet naar leefbaardere, duurzamere stad

Weer een stap gezet naar een leefbaardere, duurzamere stad: het beleidskader Deelvervoer is ruim aangenomen door de Raad. Belangrijk, want met dit beleidskader kunnen we een hoop dingen anders doen.

We kunnen deelfietsen, deelbakfietsen en deelscooters gaan reguleren. Zo voorkomen we overlast.
Deelscooters moeten autoritten vervangen, geen fietsritten. Daarom doen we dat met de regio.
We hebben een pro-actieve houding voor deelauto’s. Tot nu toe wachtten we tot een aanvraag, nu kunnen we ook meer zelf gaan aanwijzen en op de markt vooruitlopen.

Met dit beleid kunnen we sneller schakelen om alternatieven te bieden voor de eigen auto. Moet je een keer iets groots vervoeren? Dan kan dat ook met een deelbakfiets. Of een deelauto. Op die manier kunnen we de ruimte die auto’s nu innemen verminderen en gebruiken voor groen, spelen en ruimte om te wandelen en fietsen. En mensen kunnen nog steeds van A naar B, met meer keuzes voor de manier waarop. Ook met de eigen auto als dat nodig is.

Blij hiermee, nu nog de wijkmobiliteitsplannen!

Michel Klijmij-Van der Laan
Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, afval, bodemdaling, participatie, inclusie, openbare ruimte bij Gemeente Gouda.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.