Advertorial Museum

Welke Goudse herinnering hoort volgens jou in Museum Gouda? 

De bal waarmee de Jodan Boys in 1947 het kampioensdoelpunt scoorden. De fiets van de Stolwijkse Marktstruiner Cor Boer. De poster van het Culture Shock festival in de jaren '90. Zomaar wat voorwerpen die symbool staan voor Gouda en gegrift zijn in ons collectief geheugen. Welk herkenbaar Gouds voorwerp hoort beslist in Museum Gouda thuis? Museum Gouda roept op tot het insturen van Goudse voorwerpen met herinneringen voor de jubileumtentoonstelling ‘De stad verzamelt - 150 jaar Museum Gouda’ in 2024.  

museum gouda arcade bioscoop licht.jpg

In 1874 begon Museum Gouda met een verzameling van geschiedkundige en kunsthistorische voorwerpen die bijeengebracht werd door Gouwenaars zelf. Het museum roept nu opnieuw stadsgenoten op om te graven in hun herinneringen: welk herkenbaar Gouds voorwerp heb je nog op zolder liggen? Uiteraard blijft het voorwerp jouw eigendom: het museum leent het graag voor een jaar. 

Wil je jouw voorwerp met persoonlijk verhaal delen? Vul dan het Vragenformulier 150 jaar in en stuur duidelijke foto's mee. Uiterste inzenddatum is 20 november 2023.  

Voor meer informatie: 150jaar@museumgouda.nl


Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.