Advertorial Algemeen

Welke impactmaker krijgt Rabobank Coöperatieve Award?

De eerste editie van de Coöperatieve Awards voor mensen die zich op een positieve manier inzetten voor de medemens, de energietransitie of de voedseltransitie is een feit! Rabobank Hollandse IJssel roept deze prijs in het leven om mensen in het zonnetje te zetten die een rolmodel zijn voor anderen. Dit door zich op uitzonderlijke wijze in te zetten voor de grote uitdagingen die de Rabobank tot thema hebben gemaakt: Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Banking4Food en Energietransitie.

Wie verdient een award?

De awards zijn een erkenning voor mensen die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maken. Die in het afgelopen jaar een betekenisvol initiatief namen door zich sterk te maken voor een duurzame en gezonde toekomst. Die vaak zelfs tot het uiterste gaan om een positieve impact te maken. "We willen die initiatieven uitlichten en deze impactmakers een voetstuk bieden. Want waardering geven en ontvangen doet een mens goed, nietwaar?", zo zegt Judith Cok, directievoorzitter van Rabobank Hollandse IJssel en directeur Coöperatieve Rabobank.

Leden van de ledenraad dragen kandidaten voor en presenteerden hun genomineerden in de Week van de Coöperatie, tijdens de finale-avond van Rabo ClubSupport. Vervolgens konden de Rabobankleden vanaf half oktober hun stem uitbrengen met een unieke stemcode. Deze ontvingen zij per e-mail. De impactmakers die de meeste stemmen krijgen, beloont Rabobank Hollandse IJssel met de Coöperatieve Award.

De kandidaten zijn bekend

Het is tijd om te stemmen, want de kandidaten, voorgedragen door ledenraadsleden van de Rabobank, zijn bekend! Het zijn stuk voor stuk personen die zich op een bijzondere manier inzetten en onze wereld een stukje beter maken. En jij kunt nu stemmen op de kandidaat waarvan jij vindt dat deze een award verdient.

In totaal zijn er voor de regio Hollandse IJssel zeven kandidaten voorgedragen door de ledenraad. Op de stemwebsite zijn de verhalen van de kandidaten te lezen. Hier kon je ook jouw unieke stem uitbrengen op de kandidaat die jou het meest inspireert met zijn of haar inzet in onze lokale omgeving.

Ben je lid van de Rabobank dan kon je jouw stem uitbrengen met de unieke stemcode die je in de mail hebt ontvangen. De stemperiode liep tot en met 13 november. Daarna gaan de kandidaten met de meeste stemmen naar de jury. Deze jury kiest vervolgens de winnaar van de Coöperatieve Award. De Awards worden uitgereikt in de week van 21 november.

Samen bereiken we meer

Cok: "De transities vragen om samenwerking. Iedere stap is er één, en samen zetten we een grote stap voorwaarts. Ons doel is onze klanten en leden te stimuleren om op een positieve manier bij te dragen aan een betere leefomgeving. Om processen in beweging te brengen. Dat heeft vooral met onze missie te maken: Growing a Better World Together."                     

De verkiezing levert inspiratie en nieuwe inzichten op en biedt bovendien gelegenheid om kennis en netwerk uit te wisselen, met mogelijkheden om samen te werken. "Want helder is: samen bereiken we meer, zeker in de grote uitdagingen waar we met elkaar voor staan...", aldus Cok.

Rabobank Hollandse IJssel waardeert ieder initiatief dat een betere leefomgeving verder helpt uitrollen en versnellen. De Coöperatieve Award wordt uitgereikt door de directeur Coöperatieve Rabobank in de week van 21 november. 


Meer nieuws

Opinie vandaag 10:00

Voetbalsupporters

Waar een overwinning van een voetbalteam weer niet toe kan leiden. De overwinning van Marokko op België zorgde deze week voor supportersrellen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel. Het woord supporter is hier niet op zijn plaats want hier was mijns inziens weer sprake van puur vandalisme.

Opinie vandaag 10:00

Beleidsplan

Heb jij je ooit afgevraagd of onze lieve Heer eerst een beleidsplan schreef toen Hij de aarde schiep? Of, als je anders gelovig bent, dat er ergens aan het begin van de evolutie, een dikke map met uitgewerkte ideeën klaar lag? Steeds meer kom ik er achter dat de mooiste dingen ontstaan daar waar een paar mensen een plan hebben, elkaar enthousiasmeren en er voor gaan.  

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.