Advertorial Fairtrade Gouda

Wereldmaaltijden in Fairtrade Week: dat smaakt naar meer

Op maar liefst vier plaatsen in de stad werden tijdens de Fairtrade Week van eind oktober wereldmaaltijden geserveerd. En gezien de positieve reacties lijkt één oordeel op z’n plaats: dat smaakt naar meer.

Het was een experiment om de wereldmaaltijden op meer locaties te houden. Al enige jaren is het een vast gegeven dat die maaltijden worden gehouden in de scholen met een horecaopleiding, afwisselend in het mboRijnland en de vmbo De Goudse Waarden. Dit jaar was mboRijnland weer aan de beurt.

mborijnland meester bediening wereldmaaltijd.JPG

Maar het leek het organiserende Fairtrade Gouda een leuke gedachte om die maaltijden ook in buurthuizen aan te bieden. Dat werden er drie: Van Noord, Nelson Mandela en Walvis.

In deze drie buurthuizen worden normaal elke week maaltijden geserveerd voor buurtbewoners. Dit jaar werd daar een Fairtrade-sausje overheen gedaan. In de buurthuizen werden de maaltijden bereid door vaste kookploegen.

In mboRijnland stonden leerlingen in de keuken en liepen in de bediening. Alle maaltijden werden goed volgeboekt. Overal hielden vrijwilligers van Fairtrade Gouda een kort inleidend praatje.


Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.