Werkcafé Midden-Holland on tour komt naar je toe

Sinds 2022 kan je iedere dinsdagochtend bij het Werkcafé Midden-Holland in het Huis van de Stad in Gouda terecht voor vragen over werk, scholing en loopbaanontwikkeling. Veel werkzoekenden én werkenden weten het Werkcafé inmiddels te vinden. “Toch weten we dat er nog veel onbenut arbeidspotentieel is in de regio”, aldus Cornelia Schütt, adviseur en coördinator Werkcafé. De komende weken gaat het Werkcafé ‘on tour’, dus naar de inwoners toe. 

Verlegen

Veel werkgevers zitten verlegen om personeel, tegelijkertijd zijn er mensen die meer of weer willen werken. In het Werkcafé staan wekelijks adviseurs van het Regionaal Mobiliteitsteam, het Leerwerkloket en WerkgeversServicepunt klaar om inwoners kosteloos te adviseren over werk, (om)scholing en loopbaanontwikkeling. “Door deze gebundelde krachten is het mogelijk om op één plek inwoners te ontvangen. Daarnaast kunnen er testen worden gemaakt om te onderzoeken wat voor werk en/of opleiding bij de inwoner past en zijn er uitzendbureaus aanwezig”, vervolgt Schütt.

Werkcafé ‘on tour’

Het Werkcafé ‘on tour’ is in het leven geroepen om inwoners te bereiken, die zelf niet snel aan de bel trekken. Schütt vertelt: “Het Werkcafé is inmiddels een begrip in de regio. Echter, zijn wij ons ervan bewust dat mensen een drempel kunnen ervaren om naar het Werkcafé toe te komen. Onze adviseurs zullen de komende tijd in diverse wijken en buurthuizen aanwezig zijn voor vragen of een kort oriënterend gesprek.”

De adviseurs van het Werkcafé zijn dinsdag 19 september tussen 10u00 en 12u00 aanwezig bij Buurthuis Govertje in Goverwelle en van 13u00 tot 15u00 bij Ontmoetingscentrum Nelson Mandela in Oosterwei. Op donderdag 21 september staan ze van 9u00 tot 12u00 voor De Walvis in Korte Akkeren.

Met wat voor vragen kan je terecht?

Zowel werkzoekenden als werkgevers, starters en zelfstandig ondernemers kunnen met vragen bij het Werkcafé aankloppen. De vragen die tijdens het Werkcafé worden gesteld zijn divers, zoals: waar moet ik beginnen als ik (ander) werk zoek? Waar liggen mijn talenten? Wat moet ik doen als ontslag boven mijn hoofd hangt? Wat kan ik met mijn diploma (behaald in het buitenland) in Nederland? Ik heb jaren thuis voor het huishouden gezorgd en wil weer aan de slag, hoe pak ik dit aan? Is er nog voldoende werk te vinden in mijn vakgebied of moet ik omscholen?

Het Werkcafé is elke dinsdag van 9u00-12u00 in het Huis van de Stad in Gouda en iedere dinsdagmiddag in de regio. Meer informatie is te vinden op: www.werkcafemiddenholland.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.

Sport vandaag 10:39

Estafette team GZC DONK derde op Provinciaal Kampioenschap

Brisa Dekkers, Eva Ehlert, Anouk de Jong, Erin de Jong, Tessa de Jong en Tess Liebrechts hebben onder leiding van trainer/coach Aranea de Jong zich op het Provinciaal Estafette Kampioenschap in Leiden verdienstelijk naar een derde plaats overall gezwommen.