Wethouder Corine Dijkstra verlaat Goudse politiek

Na vijfeneenhalf jaar wethouder te zijn geweest in Gouda stelt Corine Dijkstra zich niet opnieuw kandidaat voor een wethouderspost binnen het volgende college.  

Op dit moment is het formatieproces om een nieuw college van burgemeester en wethouders te vormen in volle gang. Wethouder Corine Dijkstra (ChristenUnie) heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een volgende periode.

Corine Dijkstra staand.jpg

Corine Dijkstra blikt alvast terug: “Het was (en is nog steeds) voor mij een grote eer om mij - namens de ChristenUnie - in te zetten voor Gouda. Het verder brengen van goede zorg en ondersteuning voor de Gouwenaars vind ik heel waardevol. Ook het samen met heel veel gedreven stadsgenoten handen en voeten geven aan tolerantie, inclusie en verbinding tussen mensen, heeft echt mijn hart. Ook ben ik trots op concrete resultaten zoals het buurtservice centrum Van Noord, de start van de Campus Gouda, de doorontwikkeling van de Chocoladefabriek en de verbetering van de daklozenopvang.

Als bestuurder moet je blijven dromen over idealen, maar wel met je ogen open. Je laten raken, maar niet omvallen. Daarbij heb ik veel collegialiteit ervaren van de collega’s in het college.

Fractievoorzitter en lijsttrekker Anna van Popering-Kalkman: “Wij zijn Corine Dijkstra ontzettend dankbaar voor de wijze waarop zij zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor Gouda. Zij was en is een zeer hardwerkende, betrokken en integere ‘no nonsens’ wethouder die niet houdt van politieke spelletjes. Nadat Corine Dijkstra in 2016 onverwachts wethouder werd, wist zij met dank aan haar grote ervaring binnen korte tijd haar draai te vinden. Wij zijn er trots op dat Corine Dijkstra alom gerespecteerd wordt als een zeer kundige wethouder. Zo is zij voorzitter - van het regionale bestuurlijk overleg sociaal domein. Wij vinden het jammer dat Corine Dijkstra niet beschikbaar is voor een volgende termijn, maar uiteraard gunnen wij haar van harte de mogelijkheid om een andere wending te geven aan haar werkzame leven.”

Corine Dijkstra: “De reden dat ik heb besloten mij niet opnieuw beschikbaar te stellen is dat het tijd is voor een nieuwe koers in mijn werkzame leven. Dat doe ik met spijt in het hart; maar om iets nieuws aan te pakken moet je soms je handen vrijmaken door iets waardevols los te laten.

Tot het nieuwe college is aangetreden hoopt Corine Dijkstra zich voor de inwoners van Gouda te blijven inzetten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid