Wethouder Corine Dijkstra verlaat Goudse politiek

Na vijfeneenhalf jaar wethouder te zijn geweest in Gouda stelt Corine Dijkstra zich niet opnieuw kandidaat voor een wethouderspost binnen het volgende college.  

Op dit moment is het formatieproces om een nieuw college van burgemeester en wethouders te vormen in volle gang. Wethouder Corine Dijkstra (ChristenUnie) heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een volgende periode.

Corine Dijkstra staand.jpg

Corine Dijkstra blikt alvast terug: “Het was (en is nog steeds) voor mij een grote eer om mij - namens de ChristenUnie - in te zetten voor Gouda. Het verder brengen van goede zorg en ondersteuning voor de Gouwenaars vind ik heel waardevol. Ook het samen met heel veel gedreven stadsgenoten handen en voeten geven aan tolerantie, inclusie en verbinding tussen mensen, heeft echt mijn hart. Ook ben ik trots op concrete resultaten zoals het buurtservice centrum Van Noord, de start van de Campus Gouda, de doorontwikkeling van de Chocoladefabriek en de verbetering van de daklozenopvang.

Als bestuurder moet je blijven dromen over idealen, maar wel met je ogen open. Je laten raken, maar niet omvallen. Daarbij heb ik veel collegialiteit ervaren van de collega’s in het college.

Fractievoorzitter en lijsttrekker Anna van Popering-Kalkman: “Wij zijn Corine Dijkstra ontzettend dankbaar voor de wijze waarop zij zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor Gouda. Zij was en is een zeer hardwerkende, betrokken en integere ‘no nonsens’ wethouder die niet houdt van politieke spelletjes. Nadat Corine Dijkstra in 2016 onverwachts wethouder werd, wist zij met dank aan haar grote ervaring binnen korte tijd haar draai te vinden. Wij zijn er trots op dat Corine Dijkstra alom gerespecteerd wordt als een zeer kundige wethouder. Zo is zij voorzitter - van het regionale bestuurlijk overleg sociaal domein. Wij vinden het jammer dat Corine Dijkstra niet beschikbaar is voor een volgende termijn, maar uiteraard gunnen wij haar van harte de mogelijkheid om een andere wending te geven aan haar werkzame leven.”

Corine Dijkstra: “De reden dat ik heb besloten mij niet opnieuw beschikbaar te stellen is dat het tijd is voor een nieuwe koers in mijn werkzame leven. Dat doe ik met spijt in het hart; maar om iets nieuws aan te pakken moet je soms je handen vrijmaken door iets waardevols los te laten.

Tot het nieuwe college is aangetreden hoopt Corine Dijkstra zich voor de inwoners van Gouda te blijven inzetten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.