Gemeente Gouda

Wethouder en kinderen basisschool Vindingrijk richten insectenplaza Goudse Hout in

Wethouder Michel Klijmij-van der Laan (GroenLinks) en kinderen van basisschool Vindingrijk richten vrijdag om 12u30 het eerste deel in van het insectenplaza in de Goudse Hout. Het insectenhotel biedt de insecten extra nest(el)gelegenheid. Het initiatief komt van de werkgroep Natuurwaarden Goudse Hout.

 

Het insectenplaza zal uiteindelijk uit vier delen bestaan, maar voor de resterende drie delen wordt nog financiering gezocht. Jan-Willem Hoogendoorn van de Werkgroep Wilde bijen (KNNV afd. Gouda) zal bij de opening kort ingaan op het nut en de noodzaak van nest(el)ruimte voor wilde bijen.

Biodiversiteit onder druk

De biodiversiteit in Gouda staat onder druk en krijgt dit jaar gelukkig meer aandacht van politiek en bestuur. De werkgroep Natuurwaarden Goudse Hout heeft het initiatief genomen een insectenplaza te maken. Niet alleen om extra nest(el)gelegenheid voor insecten te bieden maar ook om bezoekers van de Goudse Hout te interesseren voor dit vaak onbekende deel van het insectenleven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Opinie vandaag 11:10

Uniek monument wordt hersteld!

Al jarenlang zet ik me in voor het opknappen van historische panden in de binnenstad van Gemeente Gouda. Nu stond enige tijd het Tapijthuis uit de 16e eeuw (!!) te koop, nadat de bekende kunstenaar Menno Meijer was overleden. Met enkele andere Gouwenaars zijn we vervolgens een burgerinitiatief gestart om aandacht voor dit unieke pand te vragen. Het pand is nu verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar helemaal opgeknapt zodat we over een paar jaar weer een prachtig historisch pand rijker zijn en de binnenstad nog mooier wordt!