Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet
Advertorial Sport en recreatie

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Dynamiek padel

In plaats van de traditionele rode loper kiest Jan-Willem Bakker, eigenaar van People Padel, voor een ongedwongen, sportieve sfeer die perfect past bij de dynamiek van padel. Het openingsfeest wordt gevierd met een feestelijke toast en bubbels, en als kers op de taart heeft wethouder Michiel Bunnik de eer om het lint door te knippen. Dit symbolische moment markeert de opening van de nieuwe sportlocatie aan de Kampenringweg 30.

Padel, een sport die een mix is van tennis en squash, wint snel aan populariteit in Nederland. En met de komst van People Padel krijgt Gouda nu extra mogelijkheiden om mee te doen aan deze opkomende trend. Te meer daar het de eerste indoor padelbaan in en van Gouda is. In alle jaargetijden en bij alle weersomstandigheden kun je nu binnen padellen. "We zijn enorm trots om de eerste indoor padellocatie in Gouda te openen" zegt Jan-Willem Bakker, de initiatiefnemer van People Padel. "Dit is een geweldige kans voor iedereen die de sport al kent en liefheeft, maar ook voor nieuwkomers die op zoek zijn naar een leuke en actieve manier om fit te blijven."

Demonstratiewedstrijd

Na de officiële opening kunnen de aanwezigen genieten van een spectaculaire demonstratiewedstrijd verzorgd door toptrainers van de Elite Padel Academy. "Deze experts zullen laten zien waarom padel zo'n snelgroeiende sport is, met een mix van snelheid, techniek en teamwork", vertelt Bakker.

People Padel nodigt iedereen uit die een passie heeft voor sport, en in het bijzonder voor padel, om deel te nemen aan deze feestelijke opening en aan het Goudse toernooi. "Of je nu een doorgewinterde padelspeler bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de sport, je bent van harte welkom om met ons te proosten op dit nieuwe avontuur en zelf aan de slag te gaan en padel te spelen", zo nodigt Bakker uit.

Pickleball

Je kunt bij People Padel ook kennismaken met de sport Pickleball. Pickleball is een racketsport, waarbij twee of vier spelers een holle plastic bal met gaten over een net moeten spelen. Het spel werd in 1965 bedacht als kinderspel in de achtertuin. Hoewel het spel wat weg heeft van tennis en tafeltennis, heeft het eigen spelregels en materiaal, en wordt het op een veld gespeeld met unieke afmetingen. 

A12 en A20

Met de opening van People Padel krijgt Gouda niet alleen een nieuwe sportlocatie, maar ook een ontmoetingsplaats voor sportliefhebbers van alle leeftijden. En gemakkelijk te bereiken, zeker ook via en vanaf de A20 en A12. Verder heeft de accommodatie voldoende parkeergelegenheid.

people padel bar tv hoek.jpg

Gezellige ruimte

En voor en na het padellen hoef je niets te missen van het EK-voetbal en de Sportzomer. People Padel beschikt over een gezellige ruimte waar je kunt eten en drinken en waar je op een groot scherm de sportuitzendingen op de voet kunt volgen. Maar je ook een mooi overzicht hebt over de padelbanen en de wedstrijden van anderen kunt volgen.

En mocht je nog even willen shoppen en een nieuwe aankoop willen doen op padelgebied. Je kunt altijd even naar binnenlopen in de padelshop bij de ingang van het complex.

Programma

  • 16u00 - Officiële opening door wethouder Michiel Bunnik
  • 16u15 - Feestelijke toast met bubbels
  • 16u30 - Demonstratiewedstrijd door toptrainers van de Elite Padel Academy. Na afloop mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan.

Meer nieuws

Advertorial Koor vandaag 11:00

Houtmansplantsoenconcert met Shantykoor De IJsselmannen

Zondag is er weer een optreden in de serie Houtmansplantsoenconcert. Ditmaal met Shantykoor De IJsselmannen. Het koor is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.

Advertorial Muziek vandaag 10:09

Akoestisch optreden Ron Hendrickx bij Check's

Fans van Ron Hendrickx (Ronald Hendriksen) kunnen zich verheugen op een bijzondere traktatie. De Goudse singer-songwriter keert voor één dag terug naar zijn roots voor een speciaal optreden bij Check's Achter de Kerk op zaterdag 13 juli.

Advertorial Afval milieu schoonmaak vandaag 07:00

Gratis GreenClip bij Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat staat volgende week weer op vier locaties in Gouda. Bij De Mobiele Milieustraat kun je  gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. En leuk nieuws: je kunt in juli ook een gratis GreenClip afhalen bij de Mobiele Milieustraat.

Voedselbank vandaag 06:00

Voedselbank zoekt Gouwenaars die recht hebben op voedselhulp

Al jaren is bij de Goudse Voedselbank bekend dat er meer mensen recht hebben op voedselhulp dan zich aangemeld hebben. De schattingen lopen uiteen van 10 tot 30 procent wegblijvers, maar het zouden er ook nog veel meer kunnen zijn. Daar wil de voedselbank actie op gaan ondernemen.