Gemeente Gouda

Wethouder Michiel Bunnik opent schaak- en damtafel in Parkstraat

In het parkje aan de Parkstraat in Gouda is zaterdagmorgen een buiten schaak- en damtafel officieel in gebruik genomen. Het zogeheten Urban Chess is leuk voor de buurt. De tafel zorgt voor méér ontmoetingen tussen jong en oud. De Goudse schaak- en damtafel is inmiddels de 112de UrbanChess locatie van Nederland.  

Michiel Bunnik, wethouder van sport, nam zaterdag de schaak- en damtafel in de Parkstraat officieel in gebruik. Hij pakte de feestelijk ingepakte tafel uit.

Speciaal voor de jeugdige spelers was er de Nieuwe-Park-Wisselbeker. Voor beginnende schakers, jong en oud, lag een schaakboekje klaar. Peter Scheeren (internationaal schaakmeester) gaf een demonstratie blindschaken. Kees Brinkers, bestuurslid van de Goudse Schaakvereniging Messemaker, vertelde wat over zijn vereniging en legde samen met andere enthousiaste schakers het spel uit en speelden samen met de aanwezigen een potje schaak en dam. Extra schaaktafels staan klaar om iedereen de gelegenheid te geven mee te doen.

Goed voor het brein en interactie

Sinds zaterdagochtend staat er dus een schaak- en damtafel in de Parkstraat in Gouda! Dit is volgens wethouder Michiel Bunnik gebeurd dankzij alle inspanningen van het Wijkteam Nieuwepark en Schaakvereniging Messemakers! ''Goed voor het brein en de interactie'', laat de wethouder op Twitter weten.

Schaak- en damtafels verschijnen steeds meer op openbare plekken in gemeenten. Gouda is niet de eerste. Het is vooral de bedoeling om mensen in de openbare ruimte bij elkaar te brengen. In de Parkstraat in Gouda gaat dit zeker lukken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.