Gemeente Gouda

Wethouder Michiel Bunnik opent schaak- en damtafel in Parkstraat

In het parkje aan de Parkstraat in Gouda is zaterdagmorgen een buiten schaak- en damtafel officieel in gebruik genomen. Het zogeheten Urban Chess is leuk voor de buurt. De tafel zorgt voor méér ontmoetingen tussen jong en oud. De Goudse schaak- en damtafel is inmiddels de 112de UrbanChess locatie van Nederland.  

Michiel Bunnik, wethouder van sport, nam zaterdag de schaak- en damtafel in de Parkstraat officieel in gebruik. Hij pakte de feestelijk ingepakte tafel uit.

Speciaal voor de jeugdige spelers was er de Nieuwe-Park-Wisselbeker. Voor beginnende schakers, jong en oud, lag een schaakboekje klaar. Peter Scheeren (internationaal schaakmeester) gaf een demonstratie blindschaken. Kees Brinkers, bestuurslid van de Goudse Schaakvereniging Messemaker, vertelde wat over zijn vereniging en legde samen met andere enthousiaste schakers het spel uit en speelden samen met de aanwezigen een potje schaak en dam. Extra schaaktafels staan klaar om iedereen de gelegenheid te geven mee te doen.

Goed voor het brein en interactie

Sinds zaterdagochtend staat er dus een schaak- en damtafel in de Parkstraat in Gouda! Dit is volgens wethouder Michiel Bunnik gebeurd dankzij alle inspanningen van het Wijkteam Nieuwepark en Schaakvereniging Messemakers! ''Goed voor het brein en de interactie'', laat de wethouder op Twitter weten.

Schaak- en damtafels verschijnen steeds meer op openbare plekken in gemeenten. Gouda is niet de eerste. Het is vooral de bedoeling om mensen in de openbare ruimte bij elkaar te brengen. In de Parkstraat in Gouda gaat dit zeker lukken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.