Gemeente Gouda

Wethouder Michiel Bunnik opent schaak- en damtafel in Parkstraat

In het parkje aan de Parkstraat in Gouda is zaterdagmorgen een buiten schaak- en damtafel officieel in gebruik genomen. Het zogeheten Urban Chess is leuk voor de buurt. De tafel zorgt voor méér ontmoetingen tussen jong en oud. De Goudse schaak- en damtafel is inmiddels de 112de UrbanChess locatie van Nederland.  

Michiel Bunnik, wethouder van sport, nam zaterdag de schaak- en damtafel in de Parkstraat officieel in gebruik. Hij pakte de feestelijk ingepakte tafel uit.

Speciaal voor de jeugdige spelers was er de Nieuwe-Park-Wisselbeker. Voor beginnende schakers, jong en oud, lag een schaakboekje klaar. Peter Scheeren (internationaal schaakmeester) gaf een demonstratie blindschaken. Kees Brinkers, bestuurslid van de Goudse Schaakvereniging Messemaker, vertelde wat over zijn vereniging en legde samen met andere enthousiaste schakers het spel uit en speelden samen met de aanwezigen een potje schaak en dam. Extra schaaktafels staan klaar om iedereen de gelegenheid te geven mee te doen.

Goed voor het brein en interactie

Sinds zaterdagochtend staat er dus een schaak- en damtafel in de Parkstraat in Gouda! Dit is volgens wethouder Michiel Bunnik gebeurd dankzij alle inspanningen van het Wijkteam Nieuwepark en Schaakvereniging Messemakers! ''Goed voor het brein en de interactie'', laat de wethouder op Twitter weten.

Schaak- en damtafels verschijnen steeds meer op openbare plekken in gemeenten. Gouda is niet de eerste. Het is vooral de bedoeling om mensen in de openbare ruimte bij elkaar te brengen. In de Parkstraat in Gouda gaat dit zeker lukken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Opinie vandaag 10:00

Voetbalsupporters

Waar een overwinning van een voetbalteam weer niet toe kan leiden. De overwinning van Marokko op België zorgde deze week voor supportersrellen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel. Het woord supporter is hier niet op zijn plaats want hier was mijns inziens weer sprake van puur vandalisme.

Opinie vandaag 10:00

Beleidsplan

Heb jij je ooit afgevraagd of onze lieve Heer eerst een beleidsplan schreef toen Hij de aarde schiep? Of, als je anders gelovig bent, dat er ergens aan het begin van de evolutie, een dikke map met uitgewerkte ideeën klaar lag? Steeds meer kom ik er achter dat de mooiste dingen ontstaan daar waar een paar mensen een plan hebben, elkaar enthousiasmeren en er voor gaan.  

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.