Gemeente Gouda

Wethouder Michiel Bunnik opent schaak- en damtafel in Parkstraat

In het parkje aan de Parkstraat in Gouda is zaterdagmorgen een buiten schaak- en damtafel officieel in gebruik genomen. Het zogeheten Urban Chess is leuk voor de buurt. De tafel zorgt voor méér ontmoetingen tussen jong en oud. De Goudse schaak- en damtafel is inmiddels de 112de UrbanChess locatie van Nederland.  

Michiel Bunnik, wethouder van sport, nam zaterdag de schaak- en damtafel in de Parkstraat officieel in gebruik. Hij pakte de feestelijk ingepakte tafel uit.

Speciaal voor de jeugdige spelers was er de Nieuwe-Park-Wisselbeker. Voor beginnende schakers, jong en oud, lag een schaakboekje klaar. Peter Scheeren (internationaal schaakmeester) gaf een demonstratie blindschaken. Kees Brinkers, bestuurslid van de Goudse Schaakvereniging Messemaker, vertelde wat over zijn vereniging en legde samen met andere enthousiaste schakers het spel uit en speelden samen met de aanwezigen een potje schaak en dam. Extra schaaktafels staan klaar om iedereen de gelegenheid te geven mee te doen.

Goed voor het brein en interactie

Sinds zaterdagochtend staat er dus een schaak- en damtafel in de Parkstraat in Gouda! Dit is volgens wethouder Michiel Bunnik gebeurd dankzij alle inspanningen van het Wijkteam Nieuwepark en Schaakvereniging Messemakers! ''Goed voor het brein en de interactie'', laat de wethouder op Twitter weten.

Schaak- en damtafels verschijnen steeds meer op openbare plekken in gemeenten. Gouda is niet de eerste. Het is vooral de bedoeling om mensen in de openbare ruimte bij elkaar te brengen. In de Parkstraat in Gouda gaat dit zeker lukken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 12:06

Aangehouden man bedreigt en beledigt agenten en vernielt cel

Agenten hebben zaterdagavond een 33-jarige man in Lekkerkerk aangehouden voor bedreiging, vernieling en mishandeling. Doormiddel van een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachte) werd de man door agenten aangehouden. Tijdens het vervoer naar het cellencomplex in Gouda beledigde en bedreigde de man agenten. De verdachte heeft ook vernielingen in zijn cel in Gouda aangericht. 

Sport gisteren 11:39

Jarige Emma Wissing (Roei- en Zeil Gouda) Nederlands Kampioen dubbelvier

Emma Wissing (van Roei- en Zeil Gouda), Lotte Raben (Hunze), Milou Galdey (Iris) en Amelie van Sluis (Hemus) hebben afgelopen zondag 19met een zinderende eindsprint het NK roeien voor ploegen binnengehaald in een dubbelvier voor meisjes t/m 16 jaar (M16 4x). De enige andere Goudse overwinning was voor Anaïs van Alphen, die de M16 skiff (geen NK nummer) overtuigend in haar voordeel besliste. Daarnaast wisten de Goudse roeiers nog 5 NK-podiumplekken te bemachtigen.

Advertorial Theater gisteren 11:28

Showtje Ongeregeld improviseert De eigenzinnige improvisatie show

Het kan weer, het mag weer, ze willen weer, dus ze gaan weer… Showtje Ongeregeld speelt op zaterdag 25 mei een nieuwe Impro-show in Gouda Studio's aan de Oosthaven 12. Het showtje van Showtje Ongeregeld heet De eigenzinnige improvisatie show.

Opinie gisteren 11:17

Kantelen

We maken op Gouwestad Radio het programma Gewoon Groen nu al een aantal jaren en we kunnen terugkijken op een veelheid aan onderwerpen waar we aandacht voor hebben kunnen vragen. Daar zijn we dan ook voor. We zien nu wel een aantal kantelpunten in onze onderwerpen verschijnen.

Voetbal gisteren 10:46

Jodan Boys VR1 schrijft historie met kampioenschap van de hoofdklasse

Jodan Boys VR1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de hoofdklasse en promoveert daarmee naar het hoogste amateurniveau: De Topklasse. Dit na een mooi en goed voetbalseizoen. Met als bekroning een 4-0 thuisoverwinning op Jong Sparta voor pakweg 500 toeschouwers.

Dieren gisteren 10:22

Weet jij al wat jouw wijkbij is?

Op 20 mei, wereldbijendag, start in Zuid-Holland de campagne 'Help onze wijkbij'. Elke wijk in Zuid-Holland heeft een van 15 geselecteerde wilde bijen gekregen om voor te zorgen. Het doel: samenwerken aan een goed Zuid-Hollands bijenlandschap in 2030.