Wethouder Rogier Tetteroo verlaat Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) gaat Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. 

Fantastische tijd

Tetteroo: “Ik heb een fantastische tijd beleefd in Gouda. Politiek was het soms spannend en lastig, met ook gevoelige dossiers, maar ik heb het gevoel dat we er altijd goed uit zijn gekomen. In mijn portefeuille, met bouwen en wonen, wijkontwikkeling en sociale zaken en armoedebeleid, voelde ik me als een vis in het water. Trots ben ik op de vele bouwprojecten met daarin voldoende sociale huurwoningen. Het meest trots ben ik op de initiatieven in de stad, met al die vrijwilligers, kerken, maatschappelijke instellingen en ondernemers. Er gebeurt zoveel prachtigs. Als inwoner van deze mooie stad blijf ik daar nog heel lang plezier van hebben.”

Dankbaar

Burgemeester Pieter Verhoeve; “Rogier is een zeer kundig en betrokken bestuurder die zich volop heeft ingezet voor Gouda, voor de bouw van betaalbare woningen en voor inwoners voor wie meedoen in de samenleving niet vanzelfsprekend is.  We zijn hem daar zeer dankbaar voor. In het college zullen we zijn strategisch inzicht, wijsheid en humor missen. Namens het college wens ik Rogier alle goeds in zijn verdere carrière. Bij Microwoning kan hij zijn brede ervaring blijven inzetten en zo werken aan het verminderen van de woningnood.”

“We zijn Rogier zeer erkentelijk voor het voeren van een klassiek sociaal-democratisch beleid. Op speerpunt “wonen” en “bestaanszekerheid” heeft hij echt het verschil gemaakt. We gaan zijn gedrevenheid, kennis en kunde zeker missen”, aldus Max de Groot, fractievoorzitter PvdA.

Bram van Welie, voorzitter PvdA Gouda, voegt daaraan toe: “Rogier was een prima ambassadeur voor onze partij. Hij kon met jong en oud, arm en rijk en praktisch en theoretisch opgeleid heel goed door 1 deur. Gelukkig blijft zijn ervaring behouden voor de partij waarvan hij al 25 jaar lid is.”

MicroWoning

Rogier neemt per 30 mei aanstaande ontslag als wethouder en begint dan meteen voor MicroWoning.com

“Een enorme uitdaging”, aldus Tetteroo. “MicroWoning.com mikt op betaalbare, sociale huurwoningen op gronden die privé eigendom zijn. Het zijn zelfstandige huurwoningen, waarbij recht is op huurtoeslag. Door gebruik te maken van privé grond, wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Bovendien zijn alle voorzieningen nabij. Hier ligt een enorme kans om een bijdrage te leveren aan de bestaande woningnood.”

Lees voor meer informatie het volledige persbericht op de website van PvdA Gouda.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt gisteren 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater gisteren 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.