Voedselbank Gouda

Wethoudersvereniging verrast Voedselbank met gift van €3.000

Een onverwachte verrassing: €3.000 als donatie van de landelijke Wethoudersvereniging. Het was een geste aan de Goudse Voedselbank als dank voor de gastvrijheid die de Gemeente Gouda tien vrijdagen heeft gegeven aan 30 wethouders uit het hele land.

De wethouders volgden in Gouda een opleiding en mochten gebruikmaken van de raadszaal en catering-faciliteiten van het Huis van de Stad. Directeur van de landelijke Wethoudersvereniging Jeroen van Gool (rechts) bood de cheque aan aan de voedselbankvertegenwoordigers Henk Kreuger en Hendrik Spit (midden) in het bijzijn van gastheer Ruud Bakker, gemeentesecretaris van de Gemeente Gouda (links). Uiteraard werden de wethouders hartelijk bedankt voor hun mooie gift.

Henk Kreuger, verantwoordelijk voor de communicatie bij de Goudse Voedselbank, nam van de gelegenheid gebruik de wethouders te melden dat de voedselbank hulp biedt aan vele mensen uit alle lagen van de bevolking, mits zij dit nodig hebben: "Bij ieder mens kan het noodlot zomaar toeslaan: door werkloosheid, verslaving, ziekte, arbeidsongeschiktheid, internetcriminaliteit, een scheiding, een faillissement, het nemen van verkeerde beslissingen of een ongewilde vlucht uit een onveilig land. Een gift aan de voedselbank is dus eigenlijk een gift aan mensen uit alle geledingen van de samenleving".


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.